Парламентът ще разгледа върнатите от президента промени в ЗУТ и НПК

Парламентът ще разгледа върнатите от президента промени в Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, според проектопрограмата за работа на депутатите.

На второ четене ще бъдат обсъдени промените в Закона за филмовата индустрия, тези в Закона за адвокатурата, както и в Закона за енергийната ефективност. В проектопрограмата за първия пленарен ден е и второто четене на Законопроекта за индустриалните паркове.

Второто четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, е точка първа от проекта на програма за четвъртък. В дневния ред за този ден са и вторите четения на измененията в Закона за управление на отпадъците, тези в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и в Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Проектът на програма за петък предвижда депутатите да обсъдят на първо четене Законопроект за съсловната организация и професионалната дейност на психолозите.

В дневния ред са предвидени още Проект на Годишна работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, както и Годишна програма за участие на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през 2021 г.

Очаква се на първо четене народните представители да разгледат Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата.

В проекта на програма за последния пленарен ден е предвидено време и за редовен парламентарен контрол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини