Ток тече по още една шахта в София

Какво „остава скрито в шахтата”, която стана причина за смъртта на 16-годишен младеж? Близо 48 часа след трагедията няма институция, която да поеме отговорност за случилото се. Румен Бахов беше на мястото на инцидента, заедно с експерт по електротехника, който твърди, че има доста неясноти. Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето.

„Единият вариант е шахтата да е на телекомуникационните компании, другият е да е на електроразпределително дружество или на уличното осветление”, посочи инж. Йовко Раканов - преподавател по електротехника и електроника.

Той обясни, че по шахтата, която стана причина за смъртта на младежа, има следи от ръжда. „Това означава, че може би е текъл ток и се е образувал електрохимичен процес. Тази ръжда е характерна точно за такъв процес. Съседната шахта е абсолютно чиста по ръба”, добави инж. Раканов.

Експертът посочи версия за случилото се: „Стъпваме с мокър крак със солена вода, защото е пръскано и токът протича”.

Според него проблемът е съществувал седмици наред. „Възможно е някой гражданин да е усетил гъделичкане, когато е пресичал, но просто да не му е обърнал внимание”, каза още инженерът.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини