Безплатни и конфиденциални консултации на хора, които изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка

Специалисти по психосоциална дейност предоставят безплатни и конфиденциални консултации на хора, които изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка. Това съобщиха от Българския Червен кръст. Консултациите ще бъдат онлайн. Целта е да се намалят стреса и тревожността, породили се у много хора в резултат на пандемията от COVID-19.

Националният онлайн чат е достъпен на интернет страницата на БЧК. Консултациите в чата ще бъдат всеки работен ден, от 12.00 до 14.00 ч. Към специалистите ще може да се изпращат съобщения и въпроси по всяко време, като в рамките на посочените часове всеки, отправил своето запитване, ще получи отговор.

Онлайн чатът е в рамките на програмата "Дейности в отговор на COVID-19" на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, финансирана от Американската агенция за международно развитие и изпълнявана от БЧК.

Чрез него, освен да потърсят подкрепа, гражданите могат да получат и психологическа консултация. Така консултант от екипа на БЧК ще се свърже лично с всеки нуждаещ се и ще му предостави информация за квалифициран психолог. Консултациите са безплатни, като е необходимо единствено да се попълни декларация за желание за участие.

„Настоящата ситуация на социална изолираност и обществена несигурност има значително отражение върху психическото здраве на хората. Затова една от нашите най-важни цели е да помогнем на българите да се справят със стреса и притесненията, характерни за тези необичайни времена – сподели Деница Баръмова – координатор на програмата „Дейности в отговор на COVID-19“. Заедно с това, чрез информационната кампания „Направи го за тези, които обичаш“ се стараем и да предоставяме актуална и надеждна информация на гражданите, за да бъдат добре осведомени и да не се подвеждат от фалшиви новини.“

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини