16-годишен загина след токов удар на софийска улица от оголен кабел

16-годишно момче почина, най-вероятно в следствие на токов удар на софийска улица, съобщи Нова телевизия като се позова на Спешна помощ.

Първоначално се предполагаше, че момчето се е подпряло на електрически стълб, но по.-късно от Столичната община съобщиха, че причината е неправилно извършено захранване към частен обект в близост. Заради оголен кабел от захранването на частния обект е протекъл ток по металната рамка на улична шахта. При стъпване върху рамката момчето е поело токов удар.

По информация на bTV жертвата е пресичала на пешеходна пътека срещу болницата "Св. Иван Рилски" и е стъпила върху капака на шахтата, който е бетонен, но с метална рамка.

На третата минута на място е пристигнала линейка, която откарала тежко пострадалото момче в най-близката противошокова зала, но малко по-късно момчето починало.

Криминалисти и експерти продължават работа, като се изясняват обстоятелствата, довели до инцидента.

Мястото е било означено с полицейски ленти, премахнати след като захранването е било спряно, показа в репортаж bTV. Пред медиата кметът на район "Триадица" Димитър Божилов поясни, че кабелът е захранвал не двата павилиона на тротоара до щахтата, които са отдадени под наем от общината, а друг обект, който се намира в двора на болницата, тоест на терен държавна собственост. Общината няма отношение към него, подчерта Божилов.

Пред БНТ от електроразпределителното дружество ЧЕЗ са казали, че кабелът не е техен.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    Az
    4 0
    11:28, 15 фев 2021
    Общата отговорност води до обща безотговорност.
Последни новини