Търговци мамят с лъжливи промоции

Икономическата криза накара търговците да прибягнат до фалшиви промоции, за да привлекат клиенти. Затова от Комисията за защита на потребителите посъветваха за повишено внимание особено в летните месеци. Най-често сигналите са свързани с лъжливи цени в менюто и измамни подаръци.

Измамите са поредната последица от тежката икономическа криза. А ето и някои от тях - влизате в заведение за хранене, в което обявяват, че ще получите безплатна напитка, но не получавате абсолютно нищо.
Има и доста по-драстични случаи, в които установявате, че сте измамени чак, когато ви донесат сметката, защото цените в менюто не са били истински. Бъдете особено внимателни и с кетъринг услугите по домовете.
Някои търговци ще ви карат да си платите отделно и за доставката. Както може да се очаква и това ви го съобщават едва, след като ви донесат поръчката.
Сериозен е проблемът и с намаленията, които са хит през август. При по-сериозни нарушения търговецът го грози не само финансова глоба, но и забрана за извършване на дейността. Така че не се колебайте да си потърсите правата, казват от КЗП.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини