Община Ардино е сред 7-те финалисти на Националния конкурс „Нестле за Живей активно!“

Община Ардино е сред 7-те финалисти на Националния конкурс „Нестле за Живей активно!“ 2020 г. До финала стигнаха Ардино, Бургас, Брегово, Берковица, Велики Преслав, Добрич и Плевен. Всяка една от тях ще имат възможност да представят своите проекти през настоящата 2021 година и да се борят за финансиране от 20 000 лв., предоставено от компанията „Нестле“.

Проектът на община Ардино ще представлява спортна площадка с фитнес уреди „Стрийтфитнес комплекс“, който ще включва: 2 лоста, 2 успоредки, 5 метрова хоризонтална стълба за ръце (Тарзан) с лостове на едно ниво, 5 метрова хоризонтална стълба за ръце с разместени лостове на две нива, 4 метрова хоризонтална стълба за ръце с огънати лостове, 2 шведски стени, 2 станока за халки, 2 висилки лакетна опора, 2 броя 45 градусови стълби, 2 наклонени пейки за коремни преси, 2 броя стрийт фитнес пейки. Комплексът ще се намира в непосредствена близост до стадион „Юнак“.

Доставката и изграждането на съоръжението още повече ще насърчи утвърждаването на здравословен начин на живот и системни занимания със спорт.

Гюнер Шукри

Община Ардино

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини