Задържаха криминално проявен мъж, извършил грабеж и стрелял с автомат

Изображение 1 от 3

    Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 35-годишен мъж за извършен грабеж, държане с цел разпространение на наркотични вещества ( марихуана ) и държане на незаконно оръжие и боеприпаси.

    На 29.12.2020 г. в землището на с.Болярино, обл. Пловдив, между Х.Д. и М.И. била осъществена сделка по закупуване на наркотици – 14 кг марихуана.

    Купувачът Х.Д. не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача М.И. и отнемайки му наркотични вещества. 

    След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР - Раковски и на ОД на МВР – Пловдив - отдел „Криминална полиция”, е установен извършителят на престъпното деяние - Х.Д. Същият е задържан от органите на полицията, като е съдействал на разследването. Продавачът М.И. не е пострадал.

    Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи.

    Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Калашников” с боеприпаси.

    Задържаният Х.Д. е на 35 г. от гр.Казанлък, област Стара Загора. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и др.

    Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

    По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери.

    Повдигнато е обвинение за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси, както и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери – 14 кг марихуана, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

    Обвиняемият Х.Д. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в рамките на същия срок предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо него.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини