Samsung разработват тройнo сгъваем хибрид между таблет и смартфон

Samsung произвеждат много от хардуерните компоненти за мобилни устройства, което често им осигурява достъп до най-добрите технологии в индустрията. Корейският гигант е известен с качеството на AMOLED дисплеите, но също така има най-добрите RAM и NAND модули за смартфони.

Аpple също доставят компоненти за iPhone oт Samsung, както и повечето производители на Android. Вече видяхме първите две поколения на устройства с гъвкави дисплеи на компанията. Samsung Galaxy Fold предложи модерна визия на хибрид между смартфон и таблет с гъвкав AMOLED дисплей, която еволюира в елегантния Samsung Galaxy Fold 2.

Това не е единственият дизайн на гъвкав смартфон, тъй като Samsung Galaxy Z Flip вдъхва нов живот на идеята за класическите "Clamshell" телефони. Тези устройства са нагледно доказателство за технологичните иновации на Samsung Display, които подготвят ново решение на хибрид между смартфон и таблет.

Концепцията на Samsung описва устройства, което има дисплей и може да се сгъва на три места. Така се премахва и необходимостта от допълнителен външен екран. Друга идея на Samsung предлага навиващ дисплей, който се прибира в малък алуминиев корпус. По този начин можете да го използвате, само докато гледате и да го приберете, когато не е включен.

Навиващите дисплеи могат да бъдат полезни в много ситуации, но има технически ограничения, които Samsung трябва да отстрани, за да ни позволи да се възползваме от предимствата на технологията. По всичко личи, че компанията търси всевъзможни начини да промени представата ни за дизайна на смартфоните и хибридните устройства.

Екраните, които се сгъват на три места определено биха могли да направят Galaxy Z моделите още по-функционални.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини