Трима лекари и две медицински сестри са първите ваксинирани срещу COVID-19 в Асеновград

Изображение 1 от 3

    Днес по обяд в МБАЛ- Асеновград ваксина срещу COVID-19 бе поставена на трима лекари и две медицински сестри. Това са първите жители на Асеновград, които са ваксинирани срещу новия коронавирус. 

    Първият, който се ваксинира беше началникът на COVID отделението и на Второ вътрешно отделение доктор Пепеланов.

    В асеновградската болница са доставени 20 дози, които ще бъдат ползвани за медиците на първа линия в лечебното заведение.

    Всички медицински служители, които са ваксинирани днес, не са проявили странични нежелани реакции.

    На поставянето на първите ваксини в Асеновград присъства и заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров. Той посочи, че също ще се имунизира в подходящия момент. 

    "Това ще стане по преценка на екипа, който определя групите за ваксинация. Всички видяхме, че не е никак страшно. Ваксинацията е рутинна, преминава леко и се надявам, че няма да се проявят странични ефекти", каза още инженер Петров.

    Управителят на асеновградската болница доктор Иван Червенков отбеляза, че се наблюдава съвсем лек спад в заболеваемостта.

    В момента и шестте интензивни легла в COVID отделението на Асеновград са заети, но е намалял потокът от пациенти с други заболявания.

    "Рязкото понижение на заболеваемостта, вероятно се дължи на въведените противоепидемични мерки", коментира управителят на общинската болница в града.

    Червенков посочи, че към момента е определен кабинет за имунизация само на 20-те медицински служители, които предстои да бъдат ваксинирани.

    "Ангажимент за ваксинацията на обществото е на общопрактикуващите лекари по съответния ред, но все още не е ясна конкретната организацията", обясни шефът на МБАЛ - Асеновград. Той уточни, че вероятно процесът по имунизация на населението ще бъде обяснен на национално ниво.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини