6 °C

Отличиха най-добрите художници, участвали в "Коледна магия 2020"

  В конкурса за детско творчество "Коледна магия 2020", организиран от Община Първомай и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМ/ се включиха 39 деца от община Първомай, Велинград, Русе и с. Сотиря, общ. Сливен.

  Жури в състав зам.-кметът Радослава Ставрева, която е и председател на МКБППМН, секретаря на общината Ана Николова и Антония Мазнева избра най-красивите творби и отличи авторите им, разделени в три възрастови групи. Разгледани и оценявани бяха общо 31 картички и 18 рисунки

  Всеки един от малчуганите е вложил талант и умения при изработването на картичката си. Всички получени картички и рисунки за участие са неповторими, носят коледния дух и чрез тях децата са изобразили коледната магия през техните очи, сподели Мария Кьосева.

  В раздел „Коледна картичка“, в I възрастова група – деца до IV клас -журито отличи на първо място първокласникът Ом Леон Стайков - 1 кл.; следван от Ивон Георгиева и Аделина Милчева.

  Поощрителни награди бяха връчени на Севда Георгиева Миткова; Дарена Руменова Георгиева, Яница Б. Калчева; Мартина Б. Калчева  и Донка Цв. Георгиева  от с. Сотиря, общ. Сливен;

  Във II възрастова група  (V -  VІІ клас) На първо, второ и трето място са съответно  Дамян Пейчев, Елеонора Иванова и Мария Цветова  от с. Сотиря,общ. Сливен.

  В трета възрастова група беше класирана само една картичка – на  Евелин Стоянова - 9 кл. СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Първомай;

  Специалната награда за картичка получи Румяна Красимирова.

  В раздел „Коледна рисунка”, при най-малките на пръво място е класирана Пресияна Костадинова, следвана от  Сибел Биртан Мехмед от  Велинград и  Александра Ангелова.

  Специалната награда за оригинална картина получи Радосвета Генова, а –поощрителна- Тодор Димитров Митев

  При учениците от  V -  VІІ клас на първо място е класирана рисунката на Анна - Мария Ангелова , следвана от Благой Благоев и Атила Биртан Мехмед  от Велинград;

  При най- големите отново най-добрата творба е на Румяна Красимирова.

  Авторите на всички отличени творби получиха грамоти и торбичка с подаръци от Община Първомай, които им бяха връчени от г-жа Радослава Ставрева.

  Награждаването стана повод на Румяна Красимирова да бъде връчена и специална парична награда за достойното ѝ представяне на редица конкурси през цялата година. Тя получи и награда от секретаря на общината Ана Николова.

  6-годишната Ваня Павлова получи специалната награда за най-малък участник. Отличен беше и II г клас на СУ "Проф.д-р Асен Златаров" за масово участие в конкурса.

  Най-красивите картички и рисунки са изложени на втория етаж в сградата на Община Първомай.

  Организаторите благодарят на всички участници в конкурса за старанието, вложеното творчество, за чудесните коледни пожелания и им пожелава весели Коледни и Новогодишни празници.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
  11 апр 2021
  Последни новини