-2 °C

Отличиха най-добрите художници, участвали в "Коледна магия 2020"

  В конкурса за детско творчество "Коледна магия 2020", организиран от Община Първомай и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМ/ се включиха 39 деца от община Първомай, Велинград, Русе и с. Сотиря, общ. Сливен.

  Жури в състав зам.-кметът Радослава Ставрева, която е и председател на МКБППМН, секретаря на общината Ана Николова и Антония Мазнева избра най-красивите творби и отличи авторите им, разделени в три възрастови групи. Разгледани и оценявани бяха общо 31 картички и 18 рисунки

  Всеки един от малчуганите е вложил талант и умения при изработването на картичката си. Всички получени картички и рисунки за участие са неповторими, носят коледния дух и чрез тях децата са изобразили коледната магия през техните очи, сподели Мария Кьосева.

  В раздел „Коледна картичка“, в I възрастова група – деца до IV клас -журито отличи на първо място първокласникът Ом Леон Стайков - 1 кл.; следван от Ивон Георгиева и Аделина Милчева.

  Поощрителни награди бяха връчени на Севда Георгиева Миткова; Дарена Руменова Георгиева, Яница Б. Калчева; Мартина Б. Калчева  и Донка Цв. Георгиева  от с. Сотиря, общ. Сливен;

  Във II възрастова група  (V -  VІІ клас) На първо, второ и трето място са съответно  Дамян Пейчев, Елеонора Иванова и Мария Цветова  от с. Сотиря,общ. Сливен.

  В трета възрастова група беше класирана само една картичка – на  Евелин Стоянова - 9 кл. СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Първомай;

  Специалната награда за картичка получи Румяна Красимирова.

  В раздел „Коледна рисунка”, при най-малките на пръво място е класирана Пресияна Костадинова, следвана от  Сибел Биртан Мехмед от  Велинград и  Александра Ангелова.

  Специалната награда за оригинална картина получи Радосвета Генова, а –поощрителна- Тодор Димитров Митев

  При учениците от  V -  VІІ клас на първо място е класирана рисунката на Анна - Мария Ангелова , следвана от Благой Благоев и Атила Биртан Мехмед  от Велинград;

  При най- големите отново най-добрата творба е на Румяна Красимирова.

  Авторите на всички отличени творби получиха грамоти и торбичка с подаръци от Община Първомай, които им бяха връчени от г-жа Радослава Ставрева.

  Награждаването стана повод на Румяна Красимирова да бъде връчена и специална парична награда за достойното ѝ представяне на редица конкурси през цялата година. Тя получи и награда от секретаря на общината Ана Николова.

  6-годишната Ваня Павлова получи специалната награда за най-малък участник. Отличен беше и II г клас на СУ "Проф.д-р Асен Златаров" за масово участие в конкурса.

  Най-красивите картички и рисунки са изложени на втория етаж в сградата на Община Първомай.

  Организаторите благодарят на всички участници в конкурса за старанието, вложеното творчество, за чудесните коледни пожелания и им пожелава весели Коледни и Новогодишни празници.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини