Toyota иска бъдещата ви е-кола да се зарежда само за 10 минути

Нов доклад предполага, че Toyota ще представи електрическа кола с нова полупроводникова батерия, която позволява 10-минутен капацитет за бързо зареждане - и то още през следващата година.

Toyota започна да работи върху полупроводникови батерии през 2017 г. с планове за комерсиализиране на батериите в електрическите превозни средства в началото на 2020-те.

Сега Nikkei Asia излиза с нов доклад за плановете на Toyota да представи кола, захранвана от батерията от следващото поколение, най-рано следващата година. Докладът твърди, че новата батерия ще осигури 500 км. (310 мили) пробег и зареждане само за 10 минути. Toyota все още не е пуснала изцяло електрическо превозно средство извън Китай.

По-рано тази година японският автомобилен производител обяви нов изцяло електрически SUV, който ще се появи скоро, и заяви, че това е тяхната „първа стъпка“ за електрически автомобили с батерии.

Ако докладът е точен, Toyota щеше да бъде с едни гърди напред, но засега бихме го приели с малко скептицизъм. Все още липсва много информация за полупроводниковите батерии на Toyota, като например броя на циклите, които батерията може да постигне, и капацитета при различни температури, което вече е било проблеми с полупроводниковите батерии.

Не казваме, че е невъзможно Toyota да ги е решила, но се нуждаем от повече информация, която вероятно ще дойде с разкриването на първото превозно средство, което да получи новата батерия през следващата година.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини