Още два дни коледна ваканция за учениците

Коледната ваканция на учениците ще бъде удължена с два дни – 22 и 23 декември. По този начин тя ще се слее с периода на обучение в електронна среда, който е от 30 ноември до 21 декември. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Така учениците на практика трябва да се върнат в класните стаи чак на 4 януари.

Засега обаче намерението на МОН е това да стане само за начален курс, а по-големите деца след Нова година да учат по графици с редуване на присъствени и онлайн занятия.

Двата допълнителни почивни дни през декември няма да са проблем, защото тази година няма да има грипни ваканции като преди - когато бъдат обявени, през тях ще се учи в електронна среда.

Под въпрос е как ще се развие ситуацията за детските градини и яслите. Според действащата в момента заповед на здравния министър те трябва да са затворени до 21 декември включително.

СмолянБгвести

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    1 0
    08:39, 29 ное 2020
    Те и без това нищо не научават, само блеят на телефони и таблети. Зомбират се. И са неграмотни. С това онлайн отбиване на номера, няма да научат нито таблицата за умножение, нито българския правопис. Неграмотници. А много от младите даскали са също толкова прости и неграмотни.
Последни новини