Спряха самолет, мюсюлмани уплашили пасажерите

Самолет, обслужващ дестинацията Турция - Израел, бе задържан шест часа на летището в курорта Анталия, тъй като израелски пасажери се уплашиха от мюсюлмани, пътуващи със същия полет, пише израелският Едиот Ахронот.
Израелците настояли машината, собственост на авиокомпанията Скай Еърлайнс, да бъде подложена на проверка за налични взривни устройства. Те се уплашили от други двама пасажери, четящи Корана на висок глас и повтарящи Аллах акбар! (Аллах е велик), допълва изданието, цитарано от БГНЕС.
 
Страхът на израелците почти прераснал в паника, когато, по време на проверката, един от мюсюлманите хукнал да бяга. Впоследствие се изяснило, че човекът просто имал стомашни проблеми и бързал за тоалетната.
Турските власти не се съгласили веднага на проверката. Тя станала факт едва след продължителни преговори, водени лично от консула на Израел в Анкара Херцел Едри. Едва след като на борда не били открити подозрителни предмети, израелските граждани се съгласили да се качат отново на самолета, за да отлетят към родината си.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини