Япония не се е отказала от Олимпийските игри

Още когато беше избрана за домакин на Олимпийските игри, Япония взе реализацията на най-голямото спортно състезание в света изключително насериозно. Дори можем да кажем, че вложиха цялото си сърце в проекта. За съжаление, сянката на вируса Covid-19 надвисна над събитието през 2020 и страната на изгряващото Слънце определено трудно преглътна факта, че надпреварата трябва да бъде отменена. Още тогава те търсиха различни варианти като например игрите да се проведат без публика, но Световната Здравна Организация им изказа своите опасения и японците, известни с тяхната дисциплинираност - се съобразиха. В тях обаче остана да тлее със силен плам неугасващият олимпийски огън.

И когато последните дни на 2020 наближават, японското правителство отново излиза с ново предложение: Олимпийските игри все пак да се състоят през 2021 година. За да покажат колко са сериозни в намерението си, те обявиха, че са “резервирали” 500 милиона дози от ваксините, произведени от AstraZeneca и Pfizer, които да бъдат предназначени за атлети, организатори и дори част от публиката. 

Президентът на Международния Олимпийски комитет Томас Бах подкрепи инициативата, като отбеляза, че по всяка вероятност атлетите няма да имат нужда от ваксинация, а и не е сигурно дали ще има достатъчно произведени ваксини в толкова кратък срок.  
Всички мерки, предприети от Япония със сигурност засвидетелстват готовността им да са домакини на Олимпиадата, но за съжаление понякога дори това не е достатъчно и опцията тя да бъде отменена все още е на дневен план. 

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини