Спортът в България няма да бъде спиран, но всички мероприятия ще бъдат провеждани без публика

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания ще се провеждат без публика, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред журналисти в Министерския съвет. Това стана ясно след въвеждането на противоепидемични мерки, които влизат в сила от 27 ноември вечерта до 21 декември.

Министър Ангелов заяви, че колективните и индивидуални мероприятия за спортисти до 18-годишна възраст ще бъдат преустановени. Изключения се допускат за международни състезания, които вече са започнали до датата на налагане на ограниченията, в това число европейското първенство по бокс за юноши и девойки до 16 години, което започва днес в София.

"Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика", каза министър Ангелов.

Мерките на правителството, които влизат в сила от петък за три седмици, включват прекратяване на присъственото обучение на деца в детските градини, ясли, училища, както и затваряне на висшите училища. Затварят се големите търговски центрове, но не и малките квартални магазини. Църквите, джамиите и синагогите ще бъдат отворени. Няма да има вечерен час, свободни за разходка остават парковете и градините.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини