„Възраждане“ против ремонт на площад в Харманли за 4 млн. лв., настояват за по-малко бежанци

Членове и симпатизанти на политическа партия „Възраждане“ от Харманли излязоха на протест днес. Те се събраха пред сградата на община Харманли, където в този момент се провеждаше заседание на Общинския съвет.

Основното им искане е предвидените около 4 млн. лв. за ремонт на площад „Възраждане“ в Харманли да бъдат използвани за други цели. Вече имало сключен договор между кметството и фирма изпълнител чрез инженеринг.

Според представителите на партията, площадът в Града на Белоногата няма нужда от мащабен ремонт. Един от партийците заяви, че е достатъчно теренът да бъде измит. Смятат, че парите могат да се използват за подмяна на компрометирани участъци на ВиК мрежата, по които често стават аварии и това води да спиране на водата, което се оказва голям проблем за харманлийци в момент на пандемията от коронавируса. Отделно входирали искане до общината за премахване на къщи, които според тях са незаконни и били построени върху главен водопровод. След разрушаването на постройките, да се предложат на обитателите общински жилища.

От „Възраждане“ настояват за периодично публикуване на актуална информация за броя на потребителите в Бежанския център в Харманли, за произхода им и за здравния статус. Според политическите представители се увеличава броят на мигрантите в града. Настояват за незабавна екстрадиция на мигрантите, като според тях, те нямат право на бежански статут.

Имали сигнал от граждани, че в бежанския център има случаи на краста, а освен това получи информация, че е заразена и служителка в един от хипермаркетите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Не
    Не си играйте на политика
    8 -4
    14:29, 25 ное 2020
    Цялата им работа на "възрожденците" е една жена каза а чичи коста ми даде поръчка. Някой наясно ли е че не може като са ти одобрили проект за ремонт на площад, ти да вземеш парите и да копаеш водопроводи. Въобще нека да уважаваме малко аудиторията и да не и представяме като "новина" нещо което дрънкат празни тенекии.
    • Въ
      Възраждане
      4 -2
      17:31, 25 ное 2020
      А вие запознат/ а ли сте с фактите по поръчката а ръсите глупости в коментара си?
  • 2
    Ar
    Arise
    5 0
    18:03, 25 ное 2020
    Ремонт на този пиклив площад не може да струва толкова много.
    Това е кражба със съответния тлъст рушвет за Корумпираната.
  • 3
    Кю
    Кюмуров
    5 0
    19:11, 25 ное 2020
    1000 квадрата плочки как може да струват 4 милиона. Златни да са, пак няма да струват толкова. И толкова ли е жизнено необходим тоя площад. От където и да го погледнеш си е пълна корупция и кражба на държавни(наши) пари. При комунизма при 100% държавно такива кражби нямаше. Сега 90% е часно, а кражбите от държавата са колосални. Аз 40 г копах въглища в Димитровград и една бучка не можах да открадна. Само една дръжка за кирка присвоих.
  • 4
    Ат
    Атанасова
    2 0
    13:10, 27 ное 2020
    Да се намерят средства за МБАЛ Харманли! Нямат никаква апаратура, нямат апарати за кислородно дишане!С подобна сума болницата може да изглежда, като болницата в Свиленград. Сградата е необходимо да се санира, да се обзаведе с болнични легла. Да се осигурят нормални условия за пребиваващите !На този етап, града има искряща нужда от това!!!
Последни новини