10 °C

Общината организира конкурс "Коледна магия" за млади художници

Община Първомай и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви организират конкурс за рисунка и картичка на тема „Коледна Магия“.

Конкурсът е за деца и младежи и има за цел да провокира творческото им въображение и да поощри смислените им занимания в условията на епидемиологичните ограничения. Участниците ще бъдат разделени на три възрастови групи – до IV клас, до VIII клас и гимназисти. Всеки може да участва с до 1 рисунка и 1 картичка.

Рисунките трябва да са във формат А4 или А3. Няма ограничения за техниките и материалите. – акварел, темпера, маслени  бои.

Коледните картички трябва да бъдат изработени от лист А4, сгънат на две. Децата и младежите могат да прилагат всякакви материали и техники - /декупаж, квилинг,  апликация/ и други техники на декоративното изкуство.

Интересна е идеята на организаторите коледните картички да бъдат използвани за поздрав на партньорите на Община Първомай, затова те не трябва да са надписани.

Всички творби трябва да са поставени в плик с надпис „За конкурса „Коледна магия“ и предадени до 16.30 часа на 11 декември във фронт-офиса на община Първомай. На гърба на всяка рисунка трябва да са изписани трите имена, клас, училище на участника, телефон за връзка. Коледните картички трябва да са придружени от същите данни, но на отделен лист, поставен в плика.

За допълнителна информация 0882550559 - секретар на МКБППМН  Мария Кьосева

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта

Последни новини