Турция е предупредила австрийските власти за нападателя от Виена миналата година

Турция е споделила с австрийските власти миналата година подробна информация за терориста от "Ислямска държава", отговорен за нападението във Виена, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на източници от сигурността.

Нападателят Куйтим Фейзула, австрийски гражданин, е бил засечен на 1 септември 2018 г. при пристигането си в Истанбул от Виена, съобщи Дирекцията по сигурността на Турция.

В съобщението се посочва още, че проведеното съвместно разследване на разузнавателните и контратерористичните екипи е показало, че терористът, който е преминал нелегално в Сирия през турския окръг Хатай, има намерение да се присъедини към ИД.

Мъжът е бил арестуван на 18 септември 2018 г. и след съответната съдебна процедура е бил депортиран в Австрия на 10 януари 2019 г. от миграционните власти в окръг Хатай.

Турските власти са споделили с австрийските си колеги информация, в която се описва подробно организационната принадлежност на Фейзула и усилията му да се присъедини към ИД.

Най-малко четирима души починаха, а 22 бяха ранени при терористичното нападение в австрийската столица в нощта на 2 ноември, напомня агенцията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини