Отменят гъбарската среща в село Райново, ще раздават гъбена чорба на самотно живеещи хора

Предвид епидемичната обстановка, традиционната гъбарска среща в с.Райново няма да се проведе по замисления по-рано план, съобщават от общинската администрация. Според него, трябваше да присъстват студенти от гр.Пловдив, които да сготвят гъбени ястия, известни гъбари от страната да обменят опит в своята област, да се проведат различни надпревари и съответно да бъдат наградени. Поради невъзможността да се случи всичко това, ръководството на читалището е решило, тази година да се приготви гъбена чорба от манатарки, която да бъде предоставена благотворително на социално слаби семейства и самотно живеещи възрастни хора в с.Райново. На 22 октомври от 10.00ч. в двора на НЧ "Марица 2008" в село Райново организаторите от читалището ще приготвят гъбена чорба от манатарки, която да раздадат на самотно живеещи хора във селото. 

На 23.10.2020г. в 15.00ч. в салона на НЧ „Просвета 1896” гр.Меричлери ще бъде прожектиран филма „Приключенията на Лукчо”. Прожекцията е по повод 100-годишнината от рождението на известният детски италиански писател Джани Родари  и викторина с деца от 5-ти и 6-ти клас от ОУ „Д.Матевски” гр.Меричлери.

Вечерта на 23 октомври от 18.00ч. в библиотеката на НЧ „Пано Ангелов 1926” с.Брод ще се състои литературно четене под надслов „Живей, измислице любов”. Събитието е ежегодна есенна среща с млади новобрачни семейства от селото. На чаша червено вино и четене на стихове от българската любовна лирика младите хора се приобщават към дейността на читалището и обществения живот в селото.

От 23 октомври до 23 ноември в залата на НЧ „Култура 2002” гр.Димитровград ще може да бъде разгледана тематична изложбена витрина за будителите на тема: „Вечна слава вам, Будители народни”. 

На 24.10.2020г. от 10.00 на язовира в село Бодрово ще се състои Турнир по риболов с участието на секретарите, библиотекарите и председатели от читалищата в община Димитровград. Турнирът се организира от НЧ „Бодрост 1885” с.Бодрово.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини