Провериха 84 ловци при специализирана операция на полицията в областта

84 ловци са били проверени в съвместна операция на полицаи и служители на Държавните горски стопанства в областта на 17 октомври и 18 октомври за редовността на разрешенията за лов и за носене на ловно оръжие, за спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

 Четирима огнеборци от службата в Кърджали загасили пожар в къща в областния град. Сигнал за произшествието е подаден на 18 октомври в 16,18 часа. Огънят унищожил 3 кв. м подпокривна конструкция, техника, дървена дограма. С навременната намеса на пожарникарите била спасена сградата. Предполагаема причина за произшествието е късо съединение. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил горящи отпадъци в контейнер в областния град на 17 октомври около 22 часа. След небрежна работа с огън възникнал пожар в сухи треви и храсти в местност край Момчилград на 16 октомври около 14,30 часа. Трима служители от пожарната служба в града загасили огъня. Няма нанесени щети.

След подаден сигнал в 15,45 часа на 18 октомври екип на РСПБЗН-Подкова отстранил паднало дърво на пътното платно до разклона за село Добромирци. Спасителен екип от службата в Момчилград събрал разпилян живак от счупен термометър в жилище след потърсена помощ на 18 октомври около 18 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини