Млада жена подкара кола с фалшива книжка, залавят я при Крумовград

26-годишна с фалшива шофьорска книжка е била установена от полицейски служители от РУ-Крумовград. Жената се придвижвала с лек автомобил „Фолксваген“. Около 11 часа на 16 октомври в хода на специализирана операция колата била спряна за проверка в града, при която станало ясно, че свидетелството за правоуправление на водачката, издадено в Белгия, е неистинско. По случая е образувано досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

25-годишен с отнето свидетелство за правоуправление бил засечен при специализирана операция на територията на РУ-Крумовград. На 16 октомври малко след 11 часа в района на село Странджево бил проверен лек автомобил „Волво“ със софийска регистрация. При направена справка станало ясно, че водачът е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка /временно отнемане на свидетелството за правоуправление/. Започната е проверка по случая с оглед на чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

Две бързи производства са образувани  в полицейското управление в Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 3 часа тази нощ в село Скалище бил спрян за проверка лек автомобил „Сеат“с 21-годишен водач. Тестът за алкохол отчел 2,01 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в управлението. 1,41 промила е резултатът от теста на 39-годишен, който управлявал „Пежо“ и бил спрян в полунощ на 18 октомври на бул.“България“ в областния град. Водачът отказал кръвна проба за анализ, задържан е в бил в полицейското управление. Работата по двата случая продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващи полицаи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини