Радев: България има нужда от най-малко 16 F-16

Надявам се, че Конституционният съд ще защити нашата Конституция от невежеството и гаврите, които й се поднасят от управляващите. 

Това заяви президентът Румен Радев, който сезира КС със запитване за противоконституционността на създаването на парламентарна комисия за нова Конституция. 

На военната авиация трябва да се гледа като средство за отстояване на националния интерес и за гарантиране на националната сигурност. Когато на нея се гледа като средство за лични политически интереси и се погазва военната експертиза, винаги ни излиза скъпо. Води до прахосване на обществен ресурс, до занижени способности, а в някои случаи и до загуба на човешки живот, заяви още Радев на церемонията пред Паметника на летеца в София по повод бойния празник на Военновъздушните ни сили. 

Той коментира и втората поръчка от още 8 самолета F-16. По думите му България има нужда от най-малко 16 нови изтребителя. „Това е една много сложна технология и целият процес по нейното договаряне, приемане и усвояване се простира далече извън представите на този, който взима решение. Затова трябва да се уважава военната експертиза“, каза още Радев. 

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ци
    цирк Булгаристан
    7 0
    12:59, 16 окт 2020
    Икономика няма, но самолети ще има, поне на хартия.
  • 2
    Ум
    Умен
    5 -2
    15:06, 16 окт 2020
    Колкото и да го плюят герберските прости тролове, едно нещо трябва да разберат! И Румен Радев козирува на американците!
  • 3
    пък нека някой се опита да хвърка над нас. със самолети битка не можем да спечелим. със с400 със сигурност
Последни новини