Качествени сериали и тази есен

Есента вече е тук! Тя носи своите добри новини от хлад, дъжд и завръщането към домашния уют на любимия диван. Към него добавете щипка добра телевизия и имате една перфектна комбинация. А ние ще ви кажем с какви добри сериали може да стартирате.

Емили в Париж

Снимките на новата романтична продукция на гиганта Netflix бяха отложени няколко пъти, заради пандемията, съответно и премиерната му дата непрекъснато се мести. Наскоро обаче платформата, както и основната актриса – Лили Колинс, пуснаха официално съобщение, че снимките продължават с пълна сила и сериалът ще види бял свят до края на тази година.

есен

Най-големият плюс на „Емили в Париж“, освен великолената френска столица, където сериалът се снима, са неговите създатели – хората, които стоят зад „Сексът и градът“, начело с Дарън Стар. Историята следва младата амбициозна американка Емили, която пристига в Париж с идеята да донесе малко от западния дух на средните щати със себе си.

Това е и основната й задача, след като е наета от голяма фирма по маркетинг, които търсят американската гледна точка към нещата, които правят. Сериалът, разбира се, е насочен почти и изцяло към женската аудитория, а ако сте почитатели на Франция и духа на Париж още по-добре. За нас Дарън Стар е най-големият коз.

Отмяната

Друго задължително за гледане заглавие пристига след двугодишно чакане тази есен. „Отмяната“ е проект, за който се говори още от 2018-а и всички киномани са щастливи, че сериалът най-после ще види бял свят. Сюжетът разказва за успешната терапевтка Грейс, чиито живот се подрежда точно както винаги е желала. Предстои й издаване на първа книга, има отдаден съпруг и малък син, който учи в елитно частно училище в Ню Йорк.

Седмици преди публикуването на книгата обаче, животът й е разтърсен от катаклизъм. Той включва насилствена смърт, изчезнал съпруг и на мястото на мъж, който тя си е мислила, че познава се случва верига от ужасни разкрития. Поставена в центъра на разрастваща и придобиваща голяма публичност катастрофа и ужасена от неспособността си да следва собствените си съвети, Грейс трябва да разруши един живот и да създаде друг за себе си и детето си.

есен

Начело на звездния екип на проекта са режисьорката Сузане Биер, сценаристът Дейвид Е. Кели, а в главните роли ще видим Никол Кидман и Хю Грант. Към тях се присъединяват Доналд Съдърланд, Едгар Рамирес и Лили Рейб.

Умри за снимка

Дъблин 1880 г. Фотоапаратите поевтиняват и страната се изпълва с фотографски студиа, но замира практиката на възпоменателната фотография – портретна фотография на наскоро починали хора. Известният възпоменателен фотограф Брок Бленхаргасет се опитва да съживи бизнеса си след инцидент и има нужда от помощта на отчуждената си племенница Нанси Викърс и ентусиазирания си нов помощник Конъл Молой.

След бурно начало, служебните им взаимоотношения започват да се развиват, но изглежда нещо по-зловещо се включва в играта на фотографията на смъртници. Разследванията на детектив Фредерик Ригън в Дъблинския замък предполагат, че убиец може би се възползва от новопоявилия се вкус към друг тип възпоменателна фотография, а именно – снимки на хора в смъртна агония.

Броят на труповете се увеличава и Бленхаргасет, Молой и Нанси трябва да попречат на намеренията на убиеца не само да съсипе бизнеса им, но и да ги погуби.

Рачед

Предисторията за създаването на един великолепен злодей ще ви допадне, независимо дали сте фенове на „Полет над кукувиче гнездо“ или не… Макар че, вярваме, че няма как да не сте.

Милдред Рачeд пристига в заведението за душевно болни пациенти – “Лусия” в края а 40-те години и предлага услугите си като медицинска сестра. Освен вече настанените пациенти в болницата, предстои пристигането на Едмънд Талъсън – човекът, отговорен за редица брутални убийства. Постепенно се запознаваме с мистериозен мъж в мотела, където е отседнала Рачeд; с доктора, който е начело на болничното заведение; с главната сестра; с ПР-ката на губернатора.

С изключително богати и странни майка и син; шизофреничка, която сама идва да търси помощ и разбира се, всички останали пациенти и персонал в “Лусия”. Лоботомия, забранено хомосексуално привличане, убийства на свещеници и зрелищно рязане на крайници са сред елементите, които правят така, че да не можетe да откъснетe очи от новия сериал на Райън Мърфи.

Мис Скарлет и Херцогът

Лондон по време на епохата на Джак Изкормвача. В ролята на Елайза Скарлет влиза Кейт Филипс, Стюарт Мартин, който играе Херцога, познаваме от ролята му в сериала „Джеймстаун“. Действието в „Мис Скарлет и Херцога“ се развива в лондонското общество през 50-те години на 19-ти век, които раждат престъпник като Джак Изкормвача.

Надарена с любопитен ум, г-ца Скарлет винаги е била по-склонна да се занимава с детективската агенция на очиналия си баща, отколкото да се държи като истинска дама, но нищо не може да я подготво за ужасите, с които ще се сблъсква по време на разследванията на убийства.

Заедно със случая на седмицата, ставаме свидетели на отношенията на Елайза с другите герои – инспектор Уилям Уелингтън, известен още като Херцога, инвеститора Рупърт Паркър и хитрия мошеник Моисей.

Бьорнстад

Адаптацията по едноименния бестселър роман на Фредрик Бакман разказва в 5 епизода историята на жителите на малко шведско градче, чиито надежди за развитие са съсредоточени единствено в успеха на младежкия отбор по хокей. Бакман е създал вселена с герои, които дават всичко – за своя град, за спорта и за децата си и това ще види и зрителя в новата шведска поредица.

Създателите на сериала са се постарали да пресъздадат персонажите на Бакман с плътността на история, която се усеща както в стомаха, така и в сърцето. Драма, в която се виждат и усещат всички аспекти на това, което ни прави хора с проявленията на слабост и сила.

Историята проследява събитията, довели до изнасилването на 15-годишната дъщеря на треньора на отбора – Мая от 17-годиния Кевин – звездата на младежкия хокейен отбор, както и последиците за двамата, техните семейства и приятели, целият отбор и общността, която се бори да завърне репутацията си на град с хокейни шампиони.

Източник: https://blog.neterra.tv/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини