Цвети Пиронкова стартира с впечатляваща победа на "Ролан Гарос"

Българката Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

33-годишната пловдивчанка, която участва с "уайлд кард", реализира шест пробива при убедителния успех над германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 за 73 минути.

Пиронкова, четвъртфиналистка на "Ролан Гарос" през 2016 година, стартира силно и поведе с 3:0, като не изпусна преднината си до края на първия сет.

Във втората част българката пропиля ранен пробив аванс, но след това направи нова серия от три поредни гейма, за да поведе с 5:2, което се оказа решаващо.

Пиронкова доминираше и пласира 23 печеливши удара в срещата срещу едва 12 на 93-ата в света Петкович, полуфиналистка в Париж през 2014 година.

Това е едва второ участие на българката в турнир по тенис след повече от три години пауза заради майчинство. При завръщането си на корта тя стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по-рано през месеца.

С успеха днес пловдивчанката си осигури 84 хиляди евро и 70 точки за световната ранглиста, в която 156-ата позиция преди "Ролан Гарос".

Във втория кръг тя очаква победителката от мача между трикратната шампионка и номер 6 в схемата Серина Уилямс (САЩ) и Кристи Ан (САЩ) .

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини