Отбелязваме 112 години независима България!

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември 1908 година в Търново. С този акт българската държава отхвърля политическата и финансовата си зависимост от Османската империя, наложена ѝ от големите европейски държави с Берлинския договор, а българският княз приема титлата „цар“.

"Независимостта и свободата са ценности и права, към които се стреми всеки човек, но постигането и запазването им изискват ежедневни усилия и поемане на отговорности! В това се корени смисълът на човешкия живот – да се стремиш към високи цели, чрез усърдие и развиване на собствения потенциал! Но за големите успехи с висока обществена стойност е необходима съвместната работа на всички ни, и това е възможно с постигане на консенсус, дори и с цената на компромиси!", казва в поздравлението си за празника областният управител на Смолян Недялко Славов.

"На днешния ден преди 112 години се издига международния авторитет на нашата страна и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. Да отдадем почит и на хилядите, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на Родината.
Нашата национална идея успява винаги, когато издигнем България над всичко!
Честит Ден на независимостта!", написа в профила си в социалните мрежи кметът на Смолян Николай Мелемов.

В Смолян официални чествания на празника не се предвиждат.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини