Откриха "супер-яката" площадка за селфита над Могилица

Изображение 1 от 3
     
    С изпълнение на българския химн от младата родопската певица Гергана Чолакова, в съпровод на гайда от  Кристиан Ковачев,  бе открита първата по рода си площадка за наблюдение  на територията на Община Смолян. Тя е наречена „Върхът“ и  се намира в землището на Могилица, на 9 километра от центъра на селото. До нея се стига само с високо проходими автомобили. Надморската височина на панорамната площадка е 1351 м. и от нея се открива уникална гледка към Кулата „Снежанка“, върховете „Карлък“, „Перелик“, „ Свобода“ и „Ком“, както и селата по течението на река Арда. Туристическата атракция е изградена изцяло със средства на Община Смолян, по програмата за туризъм. Инвестицията е около  45 хил. лв. Подът й е стъклен, за да се вижда красотата на планината. В направата на площадката с доброволен труд са се включили хора от кметство Могилица, от Горското, както и местни ентусиасти, съобщи зам.-кметът на Община Смолян Марин Захариев.
    "Искаме да поканим всички туристи от страната и чужбина да го посетят, за да видят красотата на Родопите и селата наоколо. Надяваме се да стане любимо място за туристите и те отново да се връщат в Родопите, които предлагат прекрасни условия за отдих и туризъм“, каза още Захариев.
    „Това е една дългогодишна мечта и се осъществи благодарение на Община Смолян. Мястото е подходящо, има хубава , отвесна скала и мястото е доста атрактивно. В момента се намираме на 1351 м. надморска височина. Денивелацията от площадката до реката е 351 м.“, каза кметът на Могилица Милко Кисьов.
     
    Селата по поречието на река Арда привличат много туристи. В района има над 15 туристически маршрути.
     
    „Тази  площадка е поредната атракция в района и очакваме да привлече много туристи.  Сезонът тук при нас ще продължи поне още един месец, защото  се очаква хубаво време. 
    Могат да се посетят различни пещери, има изградени нови вело маршрути, както и пешеходни маршрути, така че туристите ще бъдат задоволени“, каза още кметът на Могилица.
     
    Величка Петкова
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини