Пожарната в Първомай отваря вратите си в Деня на българския пожарникар

Пожарната в Първомай отваря врати, за да отбележи Деня  на пожарникарите.

Кръстовден е избран за Професионален празник на българския пожарникар преди 115 години на Първия пожарникарски събор в София, когато няколко пожарни командири от цялата страна се обединяват и определят бъдещото изграждане и развитие на противопожарното дело в България. От тогава до днес тази дата е свързана с официално почитане на паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и същевременно – отдаване дължимото на всички служители от структурата на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, на професионализма им и тяхната всеотдайност.

Днес от 9 до 16 часа всички желаещи могат на място да се запознаят  с дейностите , които се извършват в първомайската пожарна служба и да получат разяснения  за мерките, които се взимат за пожарна безопасност и защита на населението.

Като част от празнината програма се предвиждат срещи с директори на училища, с местното ръководство от Община Първомай за обсъждане на взаимодействието, включително на изпълнението на плановете за защита при бедствия и аварии, работата на доброволно формирование и др.

През това лято първомайските пожарникари доказаха професионализма си в поредица тежки пожари в общината, взеха участие в гасенето на други извън общината. Благодарим им за пълното себеотдаване  и за усилията, които полагат, за да бъдем спокойни и сигурни всички жители на община Първомай.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Последни новини