Четирима арестувани на протест срещу блокирането заради коронавируса в Мелбърн

В предградие на Мелбърн протестиращи срещу блокирането са влезли в сблъсък с полицията на улицата.

Четирима души са арестувани, когато демонстрация в Дандеонг премина в насилие малко след 17.30 ч. снощи, когато около 100 души преминавали по улицата. Някои от тях казали, че са излезли на разходка за ежедневните си упражнения, съобщава 9News. 

В един момент офицерите са използвали лютив спрей, след като наредили на хората да се разотидат и човек е бил задържан. Някои от протестиращите явно се подигравали с полицията.

Полицията твърди, че четиримата мъже са били арестувани, тъй като не са предоставили идентификация. Един от тях е 28-годишен мъж, който вече е обвинен в нападение на полицията.

Девет са глобени за неспазване на заповедите на главния здравен инспектор на Виктория. Но глобите може да се увеличат, заявиха от полицията на Виктория, тъй като разследването продължава.

Размирици има в Дандонг през последните няколко нощи, но те ескалираха късно вчера.

Полицията твърди, че тази вечер ще разположат повече служители в района, за да предотвратят всякакви по-нататъшни действия от страна на протестиращите.

Близо 20 000 глоби са били наложени от полицията във Виктория за нарушения на мерките срещу COVID-19 по време на пандемията, според парламентарно разследване.

Десетки са глобените с близо 5 хил долара за неспазване на самоизолацията, след като са били тествани положително или са контактни със заразени.

Смъртните случаи заради коронавирус във Виктория този ден са 23, регистрирани са 113 нови случая.

Полицията получи повече правомощия с увеличаването на случаите там през юли. Но скандално видео от 11 август предизвика вътрешно разследване. Според полицията, 21-годишната жена в него е арестувана, след като нападнала униформените, които поискали нейното удостоверение за самоличност, тъй като не носела маска.

Бруталното видеото от ареста е публикувано онлайн. Вижда се полицай, който държи 21-годишната жена за врата, докато тя крещи "той ме задушава". После я поваля по корем на земята и сяда на гърба ѝ.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Св
    Свобода
    2 0
    10:13, 27 авг 2020
    Това се нарича диктатура! После Лукашенко бил диктатора! Задава се Ковид диктатура! Хора осъзнайте се! Превръщат ни в роби и затворници!
    Играят си със страховете на хората! Заради измислен, безопасен вирус!
Последни новини