В Армения днес е ден на траур

САЩ поднесоха съболезнованията си на близките на 168-те жертви на катастрофата на самолет на иранска компания в северен Иран, в която загинаха 168 души, предаде Франс прес.

Самолетът изпълняваше полет Техеран-Ереван. На борда му имаше 153 пътници и 15 души екипаж.

"Представяме съболезнованията си на семействата на хората, които загубиха живота си. Работим с посолството на САЩ в Ереван и швейцарското представителство в Иран, за да определим дали на борда е имало американски граждани", се казва в изявление на говорителя на Държавния департамент Иън Кели.

В Армения днес е обявен ден на траур заради самолетната катастрофа.

Отменени са всички развлекателни прояви и са направени съответните промени в програмите на радиата и телевизиите, предаде ИТАР-ТАСС.

Сред жертвите на катастрофата има иранци, германци и петима арменци. Един от тях е ръководителят на 150-хилядната арменска диаспора в Иран Левон Давидян, който е бил дългогодишен ирански депутат.

Намерени са и черните кутии на иранския самолет. Експерти са започнали да проучват как да изтеглят информация от кутиите, които са силно повредени, за да разберат причините за катастрофата, заявил представител на кризисния щаб към иранското министерство на транспорта.

В случай на необходимост черните кутии ще бъдат изпратени в страната производител на самолета, Русия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини