Таланти от Брягово събраха над 260 лв. за читалището

Деца, дошли през ваканцията в Първомайското село село Брягово, организираха благотворителен концерт в подкрепа на местното читалище „Развитие“.

От миналата година читалищното настоятелство набира средства за ремонт на сградата и на читалищния салон.

Председателката Лозка Борисова разказа, че до сега, в две поредни години са направили кампания ,,Отворени врати”, благотворителни базари с изделия на местни автори, домашна храна и плетива на бабите. Тази година децата сами са проявили желание да се присъединят и за кратко време подготвили ,,Шоу на талантите”. Видели,че Лозка Борисова боядисва читалището, разбрали, че са нужни още средства и взели решение да се включат. Михаела, Катрин и Андрей са деца на семейство,което отскоро има къща в Брягово и прекарват почивните си дни в полите на Родопите. Мария, Андрея и Лили гостуват на своите баби в селото. Иван Маджев, завършва музикалното училище в Пловдив,живее там, но има къща и в селото. Всеки от тях решава да се изяви в това, в което е добър. Съвсем сами децата подготвят сценарий, режисират се и менажират своя концерт. Публиката имаше възможност да чуе изпълнение на народна песен, на кавал, да види сценки, скечове, модерни и народни танци. Всичко това срещу скромната сума от 1 благотворителен лев.

Получи се добре, споделя управителката - Идеята ми беше да започнем сами да случваме нещата и децата разбраха. Тази година читалището навършва 125 години. Празнуваме тази годишнина по различен начин - освежаваме и сградата, и културния живот, а аз занимавам децата с краезнание и етнография.

В акцията си малките артисти са събрали 260,50 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини