Навални ще оцелее след "атаката с отрова", но ще е "извън строя" месеци, според активист

Руският опозиционен лидер Алексей Навални ще оцелее след "атаката с отрова", но ще е "извън строя" в продължение на месеци, заяви водещ активист, цитиран от Ройтерс.

Яка Бизил - основателят на германската фондация "Кино за мир", която транспортира със специален самолет Навални от Омск в Берлин - направи тази прогноза пред таблоида "Билд".
Здравето на руския опозиционер се влоши рязко по време на полет от град Томск, Западен Сибир, за столицата Москва в четвъртък. Самолетът с 44-годишния Навални бе принуден да кацне в Омск, където критикът на Кремъл бе настанен в кома в реанимацията на болница. Според негови съюзници руският опозиционер е бил отровен.

В събота специален самолет, изпратен от "Кино за мир", транспортира Навални от Омск в Берлин. От болницата "Шарите", където той е настанен, все още не са коментирали състоянието му.

Яка Бизил заяви пред "Билд", че Навални е понесъл полета добре, но това не променя "тревожната като цяло ситуация". "Ако (руският опозиционер) премине през това невредим, на което всички се надяваме, тогава той ще е извън политическата сцена най-малко два месеца", прогнозира активистът.

От екипа на Навални междувременно отмениха насрочения за снощи интернет брифинг за неговото състояние, с аргумента че "не са готови".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Да
    3 -2
    07:31, 24 авг 2020
    Виждам клевета. Дори да е отровен кой и как доказа че е Владимир а не някой който иска да го наклевети. Стар номер на разузнавания от цял свят. И Владимир какво да направи. Да му прати хорла да следят какво яде и пие за да не го наклеветят ли. Баси. И оня народ прост. Не само нашия
    • Ха
      Хах
      0 0
      11:31, 24 авг 2020
      Диверсия и контра диверсия ама простите хора няма как да знаят за тези неща - за тях е важно да има свинско с винско и цигарки
  • 2
    Да
    Да
    3 0
    07:34, 24 авг 2020
    Пък и ние като народ имаме толкова проблеми че сме се загрижили за руснаците. България загива. Умира. Ако на някой още не му е ясно това много жалко. До няколко години нито млади нито стари ще има. Затова не се строят заводи. Щото едни измряха а други избягаха.
Последни новини