Съдът: Илия Златанов е собственик на завода за асансьори в Дупница

Кюстендилският окръжен съд обяви, че собственик на завода за асансьори в Дупница е Илия Златанов и постанови предприятието да му бъде предадено, съобщи БНР.

От месеци заводът не работи, а бизнесменът е зад граница. От чужбина той обяви, че е бил изнудван да му бъде иззет бизнесът, като посочи и имената на изнудвачите.

Скандалът с асансьорния завод продължи с месеци. Частен съдебен изпълнител и представители на фирмата вече са влезли в предприятието в изпълнение на съдебното решение, в присъствието на полицаи.

65-имата служители, работили в завода за асансьори в Дупница, сега са на борсата за безработни. Очаква се те да бъдат върнати на работа, а в понеделник да бъде възстановено и електрозахранването на сградата и цеховете.

Свидетели коментират, че в предприятието е имало и готова продукция, договорена за износ. Сметките на фирмата са запорирани от три месеца.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Из
    Издислав
    5 -2
    10:41, 25 авг 2020
    Разбира се че завода е на Илия Златанов,но ако не бяха Анти Корупционния Фонд да се разшумят с тяхнато разследване,завода щеше да отида пак при *********.
    • Из
      Издислав
      6 -2
      19:11, 25 авг 2020
      Сайта, стига сте трили коментари.За пореден път пиша че *******= обемист бизнесмен- депутат от етническа партия,но който не сме го видели в парламента.Взимайте гумичката и почвайте да триете пак.
    • Чи
      Читател
      0 0
      06:51, 27 авг 2020
      Свобода на словото бе, какво искаш? Един от плодовете на "демокрацията". ;)

Още новини

Последни новини