"Байерн" унижи "Барселона" с 8:2 и продължи към полуфиналите

"Байерн" (Мюнхен) оправда прогнозите на специалистите, че е един от фаворитите в Шампионската лига, като разби с 8:2 "Барселона" и стигна полуфиналната фаза в турнира. Първенецът на Германия показа изумителен футбол и затвърди отличната си форма след паузата през сезона, като осемте гола бяха най-малкото, с което се отърва съперника.

Баварците отправиха над 20 удара в рамките на срещата, от които 13 бяха точни. За 90 минути "Барселона" стреля общо осем пъти, като пет удара попаднаха в очертанията на вратата.

Двубоят беше решен още преди почивката, когато "Байерн" водеше с 4:1. Томас Мюлер се разписа два пъти в 4-ата и 31-ата минута, а другите голове за "Байерн" вкараха Иван Перичиш (22'), Серж Гнабри (31'), Йошуа Кимих (63'), Роберт Левандовски (82'), Филипе Коутиньо (85' и 89').

Първият гол за "Барселона" дойде в седмата минута с автогол на Дейвид Алаба, а след почивката се разписа и Луис Суарес в 57-ата.

За пръв път в историята си "Барселона" получи четири гола в рамките на едно полувреме. Каталунците не бяха инкасирали пет или повече попадения в европейски мач от 1976 г., когато губят с 4:5 от "Левски".

Загубата е третата най-тежка в историята на каталунците. Клубът има загуби с 1:12 и 1:11 и за втори път губи с 2:8 след 1935 г. срещу "Реал" (Мадрид).

"Барселона" остава без трофей през сезона, след като загуби титлата в Ла Лига и претърпя провал в Купата на Испания. Това е първи случай за каталунците от 2008 г. насам, в който няма да спечелят нито една купа.

В полуфиналите "Байерн" ще срещне победителя от двубоя между "Манчестър сити" и "Лион", които играят в събота.

Срещата на "Луж" започна в невероятно темпо, като до десетата минута паднаха два гола и имаше една греда. Томас Мюлер откри след едва четири минути игра след подаване на Роберт Левандовски, но три по-късно при опит да изчисти подаване Дейвид Алаба изненада вратаря си Мануел Нойер и си вкара автогол.

В 10-ата минута Лионел Меси удари греда след изненадващ удар, но там някъде приключиха и положителните признаци в играта на "Барселона".

Между 22-ата и 31-ата минута "Байерн" се развихри и вкара три гола. Иван Перишич изведе баварците напред с мощен удар с левия крак от малък ъгъл. В 28-ата минута точен беше и Серж Гнабри, който завърши много хубава атака на баварците.

В 31-ата минута Мюлер отбеляза второто си попадение в мача. Лидерът на баварците вкара своя 23-и гол в елиминациите а Шампионската лига, като е третият най-резултатен в тази фаза на турнира след Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

След паузата "Барселона" потърси промяна, но дори и влизането на Антоан Гризман не успя да вдъхнови каталунците. За кратко надеждите на тима се върнаха в 57-ата минута, когато Луис Суарес вкара след подаване на Жорди Алба.

Краткият импулс на "Барселона" беше спрян от Кимих, който вкара в 63-ата минута. Германският национал се разписа след пробив на Алфонсо Дейвис отляво, който финтира Нелсон Семедо и изведе съотборника си.

В последните 10 минути "Байерн" вкара още три гола, правейки резила на "Барселона" исторически. Левандовски се разписа след подаване на резервата Коутиньо в 82-ата минута. Полякът вкара в осми пореден мач в Шампионската лига, а освен това стигна до 50 попадения за тима в турнира в 60-ия си мач.

След това бразилецът, който е собственост именно на "Барселона" реализира два гола в 85-ата и 89-ата минута.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини