Всяка седмица министърът на здравеопазването ще бъде информиран чрез видеоконферентна връзка от регионалните здравни инспекции

Чрез ежеседмична видеоконферентна връзка министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъде информиран от всички 28 регионални здравни инспекции за актуалната епидемична обстановка в страната. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/.

Целта е своевременно информиране за ситуацията на територията на всяка от административните области и за евентуални нововъзникнали проблеми, чието решаване изисква координация с МЗ.

В рамките на днешната видеоконферентна връзка от всички регионални здравни инспекции са докладвали актуалните данни за разпространението на COVID-19, за надзора по спазване на карантината, за осигуреността с лични предпазни средства и дезинфектанти в инспекциите, в центровете за спешна помощ и в лечебните заведения на територията на съответната област, както и за свободните легла за консервативно и интензивно лечение на пациенти с COVID-19, допълниха от пресслужбата.

Във всички административни области има достатъчен брой легла за пациенти с COVID-19, осигурени са и лични предпазни средства и дезинфектанти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини