Словакия изгони трима руски дипломати

Словакия изгони трима служители от руското посолство в Братислава, съобщи днес словашкото външно министерство, цитирано от Ройтерс.

"Съгласно информация от словашките разузнавателни служби, дейностите им са били несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", посочи говорител на министерството в изпратено по имейл изявление.

Руското министерството на външните работи заяви, че ще отговори на изгонването на руски дипломати от Словакия с огледални мерки, предаде Ройтерс, като се позова на агенция РИА Новости.

Служителите на руското посолство ще трябва да напуснат Словакия в рамките на седмица, предаде ТАСС. Според канала Markiza изгонените са служителите на руските специални служби.

Aktuality.sk твърди, че дипломатите са обявени за персони нон грата на 6 август.

Руското посолство в Братислава все още не е коментирало информацията за експулсирането на руски дипломати.

Ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки заяви, че Москва ще бъде принудена в отговор да обмисли и приложи симетрични мерки. Слуцки не изключва "възможността за поредната провокация".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Та
    Така се прави
    1 -1
    09:33, 11 авг 2020
    Кагебистите другаде ги гонят а у нас дългата ръка на кремъл клати държавата.
  • 2
    Кг
    кгб
    0 0
    09:31, 13 авг 2020
    това са инсинуации.Просто е на мода да гонят руснаците.Подмазват се всички на Тръмпи.Тъпаци.Аз бих им спрял кранчето и да духат супата.Неблагодарници.
Последни новини