Кола е блокирана в гараж заради шахта и строителство към обект в „Болярово“

    Блзио два месеца кола остана блокирана в гараж заради улична шахта пред дома си, към която е била прокарана връзка към строителен обект в хасковския квартал „Болярово“. За куриозната ситуация се жалва хасковлията Георгиос Папапанайоту.

    Отводнителното съоръжение се намира на улица „Перущица“, до Психодиспансера, край който се строи Център за психично болни по проект за над половин милион лева. Припомняме, че първа копка на строителните дейности бе дадена в началото на декември 2019 година. Подробна информация може да видите тук.

    Към строителния обект е направена връзка към канализацията за отпадни води. Шахтата обаче останала отворена. На два пъти поставяли капаци, но се счупили от преминаването на камиони и автомобили. Така строителите обезопасили дупката с дървена конструкция.

    „Това е така от около два месеца, а шахтата се намира точно пред гаража ми и не мога да си изкарам колата. Освен това мирише много“, ядосваше се хасковлията.

    Освен зейналата шахта, на две места напречно по улицата е бил разкопан асфалта, а по-късно коловозите са били запълнени с чакъл.

    „Този чакъл непрекъснато пропада и си разбиваме колите. Трябва да се асфалтира“, настояваха Георгиос и неговите съседи Янчо Янакиев и Вълчо Тодоров. Те се жалваха още, че от строителния обект наблизо се разнася пръст по улицата, от която се вдига прах.

    Боляровци разговаряли за проблемите си със строителите от обекта, но до днес решение на проблема нямало.

    Потърсихме за коментар изпълнителя на обекта – фирма "Евротранс". Представителката на дружеството Дора Марукова заяви, че изчаквали изработката на елементи за шахтата, които се бавели заради ситуацията с коронавируса. Обеща, че до седмица ще бъде поставен капак. Поясни, че строителният обект трябва да бъде завършен до 1 октомври.

    Местните жители се жалваха, още че на улицата има само два контейнера за отпадъци, които според тях са недостатъчни да поемат сметта на живеещите наоколо боляровци и тази на болницата в близост.

    „Бобрите се препълват и отпадъците падат по земята. Тука си имаме около 20 улични кучета, които не само разпиляват боклука, но и лаят по всяко време на денонощието“, оплакаха се още местните. Те настояват институциите да вземат отношение за решаване на проблемите им.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Па
      Пармезан
      9 -5
      16:59, 7 авг 2020
      То сега шахтата и многото кучета ами като дойдат и ЛУДИТЕ кокво ши праим Освен оплакване до БОКО ПРЕМИЕРА -ЦАР
      • Го
        Горския
        8 -5
        18:09, 7 авг 2020
        Да напълним
        шахтата с труповете на избити Мутри и Бейове
        ....
    • 2
      An
      Anton
      12 -2
      17:46, 7 авг 2020
      Хем Психодиспансер с достатъчно етажи за различните отделения,множество празни сгради в града,които се изпродават на свои,хем едни пари се усвояват за Център за психично болни...
      Кой в тоя град го интересува неудобството на хората,кучетата,проблема с водата,важно е едни парички да капят...
    • 3
      11
      11111
      8 -1
      18:15, 7 авг 2020
      Евротранс в ТРАНС...Много ми харесват фирми с поевропейчени имена но с африканско изпълнение на работата им...
      • обаче гледам на снимката
        ...
        контейнери за разделно събиране на отпадъците до Психодиспансера
        ...
    • 4
      Ту
      Турчолямоля
      1 -7
      21:04, 7 авг 2020
      Всяка кола може да мине около шахта. Не правете от... Виж коментара
    Последни новини