Държавата е ощетена с 1 млрд. лв. от сделката с БТК, твърди "Отровното трио"

Чрез продажбата на Vivacom държавата е ощетена с 1 млрд. лв., твърди "Отровното трио" и настоява за извънредно заседание на Народното събрание, на което това да бъде установено.

"Кабинетът успя да осъществи последната кражба в управлението - сделката за "Виваком", която е реализирана с участието на Царатурата или КПКОНПИ, които са вдигнали запора на Виваком по аферата КТБ. Според нас става въпрос за лишаване на данъкоплатците от 1 млрд. лв.", обяви адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Според Велислав Минеков антикорупционната комисия, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, е предпочела частния интерес на близките до депутата от ДПС Делян Пеевски братя Велчеви, Спас Русев и руската ВТБ. Той смята, че запорите са вдигнати при символични или никакви суми.

"Отровното трио" настоява като опозиция БСП и ДПС да внесе искане за извънредно заседание на Народното събрание, при което да се установи защо са вдигнати запорите, както и да бъде изслушан и шефът на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и новия министър на финансите Кирил Ананиев.

"Очевидно #Кой направи поредната кражба и финализира сделката. Хубаво е всички да знаят защо Борисов не подава оставка ", каза Арман Бабикян.

Днес стана известно, че БТК (позната още с търговската си марка Vivacom) се сдоби с шестия си поред собственик - медийната група United Group, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners. Това се вижда от данните, вписани в Търговския регистър, съобщи "Капитал". Премахнати са запорите, наложени преди това от синдиците на КТБ заради заем от нея и от антикорупционната комисия.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Дебил изсран. Радев беше избран щото е човек. А не като плужека родско и майката -травестит
    • Аз
      Аз не мога са си представя
      10 -2
      08:36, 1 авг 2020
      Травестита да поздравява армията. Беше ме срам роско педероско като залиташе пред строя. Такова невежество никога не сме имали. И познай кой го натресе. А кажи де. Дебил
    • 5к хк6
      3 -4
      21:46, 1 авг 2020
      Радев беше избран като човек но не остана човек.
    • Нищо не съм измислил..
      Гледай протоколите по секции..публикувани са...
      Гледай Доган в ефир, как призова всички турци да гласуват за Радев.
      Най-вече, гледай себе си---неук, НЕЗНАЕЩ, неграмотен... Облъчен..

      На Ганьовци, като вас, нечетящи, незнаещи, неинформирани
      нихилисти, как да докаже някой нещо?.......... Няма шанс,.... Дай на Ганьо да смуче ракия.... да пере лук.... да си реже домата на вестник и да си мисли, че земята е плоска......Ви го начукам!!
      Леви чукове!!...
      Хлебарки миризливи!!!!
  • 2
    По
    Попов
    12 -4
    22:57, 31 юли 2020
    ******* ********* крадат като за последно.
    • Из
      Издислав
      2 0
      10:57, 1 авг 2020
      А не бе швепс. Тандема който си споменал краде не като за последно ,а както е свикнал до сега,това е ежедневие и рутина при тях.
  • 3
    Пл
    Плевнелиев
    4 -1
    06:48, 2 авг 2020
    Когато вземаше поста от Първанов не знаеше къде е ляво и къде дясно, залиташе и гледаше като дебил, говореше като педераст, остана си такъв ,а сега се гледат с тъпата синоптичка, защото никога не разбрахме коя е жена му!
    • Ар
      АРСЕН ЛЮПЕН
      1 -1
      12:04, 2 авг 2020
      Не разбрахме коя е жената на Плевналиев,защото тя вече го беше разкрила какво мекотело и плазмодий е и се беше дистанцирала от него. Единствената причина да не го напусне по време на мандата му беше да не пострада неговия имидж. Трябва да признаем и нейната прозорливост, още тогава тя беше осъзнала колко ще е вредно управлението на Барба Ганьос и си позволяваше критики в социалните мрежи.
Последни новини