Летящо магаре на нова магистрала - притча от реалността (видео)

С магарешки транспорт предприемчиви люде карат туби по шосето. Колкото повече туби транспортираш, толкова си по-ефективен икономически. Вдигаш печалбата от едно магаре и ставаш по-богат, по-стабилен и по-уважаван. Можеш да претендираш за каквото там имаш претенции. 

Възможно е претенциите да са свързани предимно с вода и храна, но не знаем в случая.

Добре, ама транспортът ти е двуколка, нещата зависят и от гравитацията. Магарето просто излита под тежестта на тубите. Кой беше казал онова за лоста, дето само му дайте опорна точка и ще вдигне Земята. Както и да е, покъртително е как доброто работно животинче опитва да ходи по въдуха, за да излезе от неудобната ситуация. Това естествено не му се получава.

Така ли ще развиваме съвременен Сенегал, пита в текста към видеото млад мъж, от Париж впрочем. Видеото е заснето на прекрасна магистрала. Останалото, което не е във видеото, също може да е прекрасно, но може и да не е. По-скоро не е, от гледна точка на магарето. Дали е лесно да си сенегалски музикант в Париж е съвсем друга тема.

Всяка прилика с българските магистрали, българските данъкоплатци и българските данъци, такси и глоби, с които те са натоварени е напълно случайна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини