35 °C

Безработицата в Първомай е два пъти по-голяма спрямо същия период на миналата година

Броят на регистрираните безработни лица в Дирекция „Бюро по труда” Първомай към 30 юни 2020 година е 981, или 11.15% от икономически активното население. Това е с 0,19 пункта по-малко спрямо 31.05.2020 година и е почти два пъти повече в сравнение със същия период през миналата година, когато е била 5,81%.

За 105 лица регистрацията в ДБТ е първа, за 68 – втора, а останалите са регистрирани над два пъти.

В общата съвкупност на регистрираните безработни делът на жените е 58% /568/, което показва, че безработицата при тях е по-голяма, сравнена с тази при мъжете.

Младежите до 29 години са 140 и съставляват 14,27% от общия брой безработни в ДБТ.

В квалификационната структура на регистрираните безработни с най-голям дял са неквалифицираните работници без специалност и професия – 601 лица /61.26%/. Сред безработните специалисти най-много са тези със специалности от общество, икономика и право, следвани от селското стопанство , а най-малко са от здравеопазването. От всички специалисти делът на тези с висше образование е 39.67% /96 лица/.

В образователната структура с най-голям дял са безработните средно образование – 386, следвани от тези с начално и по-ниско образование – 378 /38,53%/. Най-малко са висшистите 75 /7,64%/.

През месеца 85 лица са постъпили на работа, с посредничеството на ДБТ — Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  По
  ПоВечКо
  6 -1
  14:58, 22 юли 2020
  Браво кмете! Повече безработни, повече данъци за раята, повече заплата за кмета! Да ни е честито, колкото може повече и още толкова отгоре.
 • 2
  По
  По- малко
  7 -1
  15:31, 22 юли 2020
  По-малко работещи, по- малко доходи, по-малко платени данъци. И с какво Митков ще плаща на партийните си дебили с които напълни общината?
  С нови данъци и такси....?!
  Няма от къде.
  По скоро от кого.
  Онези, които имат пари не плащат дължимото на общината. Плащат баламите, но и те нямат от къде вече . Няма работа, няма преводи и от чужбина.
  Има само лапачи- Митковци, Ганчевци, пияндета Ицета и тълпа съветници и кохорта чиновници.Скоро ще им пресъхне копанята.
  Хората поумняха!
 • 3
  Им
  Има, има
  6 -3
  15:44, 22 юли 2020
  Не са работещите тези дето пълнят общинската хазна, ама нали е по-лесно да се пишат тъпотии. Тези като Дечко, на които им плащахме даже и тока на уж наетите общински обекти от него, тези като Дацо, Панко и пр. Още пишман бизнесмени, дето освен, че пропускат да си декларират, а декларираното в далеч по-малки размери, не плащаха 16 години. Сумите са твърде големи, ако се съберат ще има за улици и за осветление и за площадки.
  • Им
   Има ама няма.
   0 0
   18:26, 22 юли 2020
   За да плащаш местни данъци, такси, административни услуги, трябва да имаш доходи.За да плащаш косвени данъци на държавата, ако разбираш кои са те, а държавата да плаща субсидия на общината са възложени дейнодти
 • 4
  Им
  Има ама няма
  1 -1
  18:30, 22 юли 2020
  Хората следва да имат доходи. Едва ли пенсионерите с мижавите си пенсии ще пълнят хазната.
  А тези, които не плащат,. бизнесмени и ваши хора, нали за това ви избрахме, съберете задълженията!

Хороскоп за 07.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете по-смирени днес. Откажете се от грандиозни дела. Отделете внимание на близки хора около вас. Ако забележите дребните промени случили се около вас напоследък, ще си дадете сметка, че живота не е само бизнес, а едно приятно преживяване на малки радости. Насладете им се тихо.
07 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С повишена активност ще пристъпите към ангажиментите си и ще наложите свое темпо. За да останете доволни от себе си се старайте да изпипвате всяка подробност. Оценката, която ще получите за работата си ще бъде положителна. Отнасяйте се с повече уважение към хората от обкръжението си и не се надценявайте.
07 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
07 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде спокоен и ведър. Деловите задачи ви носят удоволствие от добре свършената работа, още повече, че резултатите ще са добри. Откриват ви се перспективни възможности в служебен план, но трябва да подходите с повече такт и търпение. Доверете се на човек, когото уважавате. Любовта ви е в унисон с настроението.
07 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Усилията да сте във фокуса на вниманието изморяват и изхабяват емоционално. Бъдете обективни към себе си и не стигайте до крайности. Добри възможностите в посока на отдиха ще ви предостави днешния ден, използвайте ги. Здравословното ви състояние също се нуждае от грижи, не пренебрегвайте хронично страдание.
07 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ако непременно държите да покажете предимството си пред някой, има опасност да се нагърбите с чужди проблеми и с това да усложните взаимоотношенията си. Излишното натоварване би ви се отразило недобре на здравето, психиката и настроението. Осигурете си повече минути за отдих.
07 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Заложете на премерения риск. Всичко, което правите е добре замислено. Не позволявайте да ви поднасят изненади, които да ви правят безучастни. Намирате разрешение на важен за вас въпрос, който ще спомогне за по-нататъшното ви професионално развитие. В центъра на вниманието сте и се чувствате много добре.
07 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко около вас днес е твърдо динамично и ще останете доволни от свършеното само ако се придържате към този начин на действие. Не очаквайте прекалено много от обещанията, които получавате, те са по-скоро несериозни. Предстои ви стабилизиране на финансовото състояние, но бъдете търпеливи с деловите си партньори. Пазете се от измами.
07 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви изключително разнообразен ден днес. С каквото и да се замете, настроението ви е прекрасно и вследствие на това успявате да останете доволни от всичко свършено. Същевременно чувството ви за хумор кара хората около вас да се забавляват истински. Добра новина, свързана с близък приятел ще ви зарадва към края на деня.
07 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Енергични сте и със замах ще се справите с професионалните си ангажименти днес. Ще планирате бъдещи проекти, които грижливо обмисляте. Не прибързвайте в решенията си. Наред с грижите, които проявявате към делата си, е нужно да се замислите и за отношенията си с близките ви хора.
07 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отношенията с партньора ви носят добро настроение и ви карат да не мислите за грижи и проблеми. Не пренебрегвайте нечие внимание към вас, това сега може и да не ви вълнува особено, но обстоятелствата ще ви принудят да се съобразявате. Близо сте до разрешаването на битов дискомфорт.
07 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
07 авг 2020
Последни новини