11 °C

Безработицата в Първомай е два пъти по-голяма спрямо същия период на миналата година

Броят на регистрираните безработни лица в Дирекция „Бюро по труда” Първомай към 30 юни 2020 година е 981, или 11.15% от икономически активното население. Това е с 0,19 пункта по-малко спрямо 31.05.2020 година и е почти два пъти повече в сравнение със същия период през миналата година, когато е била 5,81%.

За 105 лица регистрацията в ДБТ е първа, за 68 – втора, а останалите са регистрирани над два пъти.

В общата съвкупност на регистрираните безработни делът на жените е 58% /568/, което показва, че безработицата при тях е по-голяма, сравнена с тази при мъжете.

Младежите до 29 години са 140 и съставляват 14,27% от общия брой безработни в ДБТ.

В квалификационната структура на регистрираните безработни с най-голям дял са неквалифицираните работници без специалност и професия – 601 лица /61.26%/. Сред безработните специалисти най-много са тези със специалности от общество, икономика и право, следвани от селското стопанство , а най-малко са от здравеопазването. От всички специалисти делът на тези с висше образование е 39.67% /96 лица/.

В образователната структура с най-голям дял са безработните средно образование – 386, следвани от тези с начално и по-ниско образование – 378 /38,53%/. Най-малко са висшистите 75 /7,64%/.

През месеца 85 лица са постъпили на работа, с посредничеството на ДБТ — Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  По
  ПоВечКо
  6 -1
  14:58, 22 юли 2020
  Браво кмете! Повече безработни, повече данъци за раята, повече заплата за кмета! Да ни е честито, колкото може повече и още толкова отгоре.
 • 2
  По
  По- малко
  7 -1
  15:31, 22 юли 2020
  По-малко работещи, по- малко доходи, по-малко платени данъци. И с какво Митков ще плаща на партийните си дебили с които напълни общината?
  С нови данъци и такси....?!
  Няма от къде.
  По скоро от кого.
  Онези, които имат пари не плащат дължимото на общината. Плащат баламите, но и те нямат от къде вече . Няма работа, няма преводи и от чужбина.
  Има само лапачи- Митковци, Ганчевци, пияндета Ицета и тълпа съветници и кохорта чиновници.Скоро ще им пресъхне копанята.
  Хората поумняха!
 • 3
  Им
  Има, има
  6 -3
  15:44, 22 юли 2020
  Не са работещите тези дето пълнят общинската хазна, ама нали е по-лесно да се пишат тъпотии. Тези като Дечко, на които им плащахме даже и тока на уж наетите общински обекти от него, тези като Дацо, Панко и пр. Още пишман бизнесмени, дето освен, че пропускат да си декларират, а декларираното в далеч по-малки размери, не плащаха 16 години. Сумите са твърде големи, ако се съберат ще има за улици и за осветление и за площадки.
  • Им
   Има ама няма.
   0 0
   18:26, 22 юли 2020
   За да плащаш местни данъци, такси, административни услуги, трябва да имаш доходи.За да плащаш косвени данъци на държавата, ако разбираш кои са те, а държавата да плаща субсидия на общината са възложени дейнодти
 • 4
  Им
  Има ама няма
  1 -1
  18:30, 22 юли 2020
  Хората следва да имат доходи. Едва ли пенсионерите с мижавите си пенсии ще пълнят хазната.
  А тези, които не плащат,. бизнесмени и ваши хора, нали за това ви избрахме, съберете задълженията!

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини