20 °C

Безработицата в Първомай е два пъти по-голяма спрямо същия период на миналата година

Броят на регистрираните безработни лица в Дирекция „Бюро по труда” Първомай към 30 юни 2020 година е 981, или 11.15% от икономически активното население. Това е с 0,19 пункта по-малко спрямо 31.05.2020 година и е почти два пъти повече в сравнение със същия период през миналата година, когато е била 5,81%.

За 105 лица регистрацията в ДБТ е първа, за 68 – втора, а останалите са регистрирани над два пъти.

В общата съвкупност на регистрираните безработни делът на жените е 58% /568/, което показва, че безработицата при тях е по-голяма, сравнена с тази при мъжете.

Младежите до 29 години са 140 и съставляват 14,27% от общия брой безработни в ДБТ.

В квалификационната структура на регистрираните безработни с най-голям дял са неквалифицираните работници без специалност и професия – 601 лица /61.26%/. Сред безработните специалисти най-много са тези със специалности от общество, икономика и право, следвани от селското стопанство , а най-малко са от здравеопазването. От всички специалисти делът на тези с висше образование е 39.67% /96 лица/.

В образователната структура с най-голям дял са безработните средно образование – 386, следвани от тези с начално и по-ниско образование – 378 /38,53%/. Най-малко са висшистите 75 /7,64%/.

През месеца 85 лица са постъпили на работа, с посредничеството на ДБТ — Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  По
  ПоВечКо
  6 -1
  14:58, 22 юли 2020
  Браво кмете! Повече безработни, повече данъци за раята, повече заплата за кмета! Да ни е честито, колкото може повече и още толкова отгоре.
 • 2
  По
  По- малко
  7 -1
  15:31, 22 юли 2020
  По-малко работещи, по- малко доходи, по-малко платени данъци. И с какво Митков ще плаща на партийните си дебили с които напълни общината?
  С нови данъци и такси....?!
  Няма от къде.
  По скоро от кого.
  Онези, които имат пари не плащат дължимото на общината. Плащат баламите, но и те нямат от къде вече . Няма работа, няма преводи и от чужбина.
  Има само лапачи- Митковци, Ганчевци, пияндета Ицета и тълпа съветници и кохорта чиновници.Скоро ще им пресъхне копанята.
  Хората поумняха!
 • 3
  Им
  Има, има
  6 -3
  15:44, 22 юли 2020
  Не са работещите тези дето пълнят общинската хазна, ама нали е по-лесно да се пишат тъпотии. Тези като Дечко, на които им плащахме даже и тока на уж наетите общински обекти от него, тези като Дацо, Панко и пр. Още пишман бизнесмени, дето освен, че пропускат да си декларират, а декларираното в далеч по-малки размери, не плащаха 16 години. Сумите са твърде големи, ако се съберат ще има за улици и за осветление и за площадки.
  • Им
   Има ама няма.
   0 0
   18:26, 22 юли 2020
   За да плащаш местни данъци, такси, административни услуги, трябва да имаш доходи.За да плащаш косвени данъци на държавата, ако разбираш кои са те, а държавата да плаща субсидия на общината са възложени дейнодти
 • 4
  Им
  Има ама няма
  1 -1
  18:30, 22 юли 2020
  Хората следва да имат доходи. Едва ли пенсионерите с мижавите си пенсии ще пълнят хазната.
  А тези, които не плащат,. бизнесмени и ваши хора, нали за това ви избрахме, съберете задълженията!

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини