Мъж и две жени от община Димитровград с положителни проби за COVID-19

Мъж от Димитровград на 71 години е с положителна проба за COVID-19, той е настанен в хасковското Инфекциозно отделение за лечение с бронхопневмония. По информация от областната управа, контактните лица на заразения мъж са издирени и са им връчени предписания.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още два положителни случая за COVID 19 на територията на областта. Те са на две жени на 57 години и на 43 години от община Димитровград. И двете проби са направени извън областта, но жените живеят на територията на общината.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети шест проби за наличие на коронавирусна инфекция. Четири проби са взети от МБАЛ-Хасково. Три от тях са контролни на 31-годишния мъж, 55-годишната жена и 67-годишната жена от община Хасково. Трите проби са отчели отрицателен резултат и предстои днес пациентите да бъдат изписани и поставени под карантина на домашно лечение. Четвъртата проба е на 71-годишния мъж от община Димитровград с бронхопневмония, настанен в Инфекциозно отделение. 

Другите две проби са взети от РЗИ-Хасково. Те все още се обработват.

Двете проби, взети от МБАЛ-Харманли на 13 юли, са отчели отрицателен резултат.

Епидемиологичното проучване продължава в днешния ден. Националната информационна система отчита два случая поради корекция на информацията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини