30 °C

629248 лв. от местни данъци и такси са събрани през май

През месец май в хазната на Община Първомай са събрани 629248 лв. от местни данъци и такси.

1 925 248 лв. са приходите в бюджета на Общината от началото на годината до края на май.

752 821 лв. са постъпленията от плащането на Такса „Битов отпадък“, което е почти 45% от плана на Общината.

Предстои да бъде направен шестмесечен отчет за изпълнението на Бюджет. Сравнения с предишни периоди е трудно да бъдат правени, предвид факта, че ситуацията е различна от предишни години и е много динамична. Постъпленията от някои видове такси са значително по-ниски – като таксите за детските гради, тротоарното право и др. В същото време не са осъществени и много мероприятия, за които биха били разходвани средства каквито са майските културни тържества. С вчерашна дата изтече срокът, в който гражданите биха получили 5% отстъпка при изплащане на данъци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Pr
  PR
  5 0
  12:35, 1 юли 2020
  Кирякова, ти PR на Кмета и Общината ли си. Руса гъ.........
 • 2
  А,
  А, нее
  1 0
  13:48, 1 юли 2020
  Забрави и на СУ Златаров...нали е на заплата в занималнята.
 • 3
  32
  321
  7 -1
  18:40, 1 юли 2020
  Това, което са събрали няма да им стигне за нищо защото ще бъде излапано като заплати от новоназначената партийна кохорта бездарници, безхаберници нискочели и нискообразовани общински чиновници.Хора верни на Митков и създаващи му условие да блести между тях.
  Тази година вдигнаха такса Битови отпадъци с 50% очаквайте догодина със 100% за да се изхрани тази паплач. А онези, които избрахме да ни представляват в местната власт, да защитават нашите интереси в нея, се задавиха с облагите, които си гласуваха и не очаквайте от тях реакция.Те са още по- гладни от търтеите на хранилка в Общината.
  Запитайте се каква е лично за вас ползата от тях.Защо трябва да ги храним . И не плащайте грешните си пари за тях!Те разчитат на дребния данъкоплатец . Онези , които се мислят за крупни бизнесмени, не плащат с години и дължат милиони на Общинската хазна. Нека те платят а ние след тях!
  • Чу
   чудя се
   2 -7
   20:24, 1 юли 2020
   Чета и се чудя защо хора, които не знаят елементар... Виж коментара
  • Га
   гаранирано от БСП
   9 -1
   20:36, 1 юли 2020
   Митков подмина учителя си, с по-високи данъци , с по-висока кметска заплата и с по-некомпетентна партийно обвързана администрация
 • 4
  Ка
  каракас
  5 0
  21:09, 2 юли 2020
  Дреме му на Митков,какво пишете.За кервана знаете ли я.......................
  • Пр
   Прав си
   6 0
   06:23, 3 юли 2020
   То това му е един от проблемите на Митков. Той не чува какво му говорят, наглее яко, но все идва ден за сметката от такова поведение.

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини