6 °C

629248 лв. от местни данъци и такси са събрани през май

През месец май в хазната на Община Първомай са събрани 629248 лв. от местни данъци и такси.

1 925 248 лв. са приходите в бюджета на Общината от началото на годината до края на май.

752 821 лв. са постъпленията от плащането на Такса „Битов отпадък“, което е почти 45% от плана на Общината.

Предстои да бъде направен шестмесечен отчет за изпълнението на Бюджет. Сравнения с предишни периоди е трудно да бъдат правени, предвид факта, че ситуацията е различна от предишни години и е много динамична. Постъпленията от някои видове такси са значително по-ниски – като таксите за детските гради, тротоарното право и др. В същото време не са осъществени и много мероприятия, за които биха били разходвани средства каквито са майските културни тържества. С вчерашна дата изтече срокът, в който гражданите биха получили 5% отстъпка при изплащане на данъци.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Pr
  PR
  5 0
  12:35, 1 юли 2020
  Кирякова, ти PR на Кмета и Общината ли си. Руса гъ.........
 • 2
  А,
  А, нее
  1 0
  13:48, 1 юли 2020
  Забрави и на СУ Златаров...нали е на заплата в занималнята.
 • 3
  32
  321
  8 -1
  18:40, 1 юли 2020
  Това, което са събрали няма да им стигне за нищо защото ще бъде излапано като заплати от новоназначената партийна кохорта бездарници, безхаберници нискочели и нискообразовани общински чиновници.Хора верни на Митков и създаващи му условие да блести между тях.
  Тази година вдигнаха такса Битови отпадъци с 50% очаквайте догодина със 100% за да се изхрани тази паплач. А онези, които избрахме да ни представляват в местната власт, да защитават нашите интереси в нея, се задавиха с облагите, които си гласуваха и не очаквайте от тях реакция.Те са още по- гладни от търтеите на хранилка в Общината.
  Запитайте се каква е лично за вас ползата от тях.Защо трябва да ги храним . И не плащайте грешните си пари за тях!Те разчитат на дребния данъкоплатец . Онези , които се мислят за крупни бизнесмени, не плащат с години и дължат милиони на Общинската хазна. Нека те платят а ние след тях!
  • Чу
   чудя се
   2 -7
   20:24, 1 юли 2020
   Чета и се чудя защо хора, които не знаят елементар... Виж коментара
  • Га
   гаранирано от БСП
   9 -1
   20:36, 1 юли 2020
   Митков подмина учителя си, с по-високи данъци , с по-висока кметска заплата и с по-некомпетентна партийно обвързана администрация
 • 4
  Ка
  каракас
  5 0
  21:09, 2 юли 2020
  Дреме му на Митков,какво пишете.За кервана знаете ли я.......................
  • Пр
   Прав си
   6 0
   06:23, 3 юли 2020
   То това му е един от проблемите на Митков. Той не чува какво му говорят, наглее яко, но все идва ден за сметката от такова поведение.

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини