В президентството не се е провеждала процедура за помилване на Петър Ненов

В президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява днес прокуратурата. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава във връзка с отправени журналистически въпроси.

В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от Петър Ненов в резултат, на което процедура за помилване не е стартирана, посочват от "Дондуков"2.

На два пъти - през март 2015 г. и през април 2020 г. в президентската институция са постъпвали писма от Българския демократичен съюз в Румъния /БДС/, с които се застъпват по различни поводи за почетния си председател Петър Ненов. Тези писма не могат да бъдат основание за начало на процедура по помилване, за което с официално писмо е уведомена и БДС, се посочва в съобщението.

От "Дондуков"2 отбелязват, че експертната дискусия за социалните и икономически измерения на кризата в България, породена от коронавируса, която се проведе под егидата на държавния глава, беше открита за обществеността и излъчена пряко в социалните мрежи. В анонса на събитието беше изрично указано, че всеки гражданин има възможност лично да отправя въпрос към участниците във форума, се посочва в съобщението. От "Дондуков"2 отбелязват също, че пълната стенограма от събитието е публикувана на интернет-страницата на президентската институция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини