Ново огнище на COVID-19 в Сърница, заразен в шивашки цех в Доспат

Там има 8 положителни проби за коронавирус, две от заразените са служителки в общинската администрация

В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Две от заразените са служителки в общинската администрация. Те са без симптоми и са поставени под карантина. До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар.

Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация.

„След първия констатиран случай на COVID-19 на територията на общината в четвъртък, са взети проби на всички негови контактни лица. От тях бяха дадени първите положителни 5. Има и две положителни проби на служители на общинска администрация. Направени са още 30 теста. В момента има активни 13 случая”, каза кметът на Община Сърница Неби Бозов.

Запитан дали има вариант за поставяне на населеното място под карантина, той отговори: „Нямам такива правомощия да взема подобно решение. Това се решава от Националния кризисен щаб”.

„Към момента хората са спокойни”, каза още той.

Очакват се 20 проби на жени от шивашки цех в Доспат. Там има заразен с коронавирус.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини