Срокът за кандидатстване за Доброволчески отряд "Асеневци" е към края си

Доброволчески отряд "Асеневци" в Асеновград продължава набирането на доброволци.

След като извънредното положение приключи и бе въведена само извънредна обстановка, а ограничителните мерки бяха разхлабени, напливът на желаещи нарасна двойно. Вече за близо 35 % от местата са подадени заявления. За още толкова документите са в процес на комплектоване от кандидати. Все още има възможност за кандидатстване.

Община Асеновград припомня, че заради извънредното положение приемът на документи бе удължен с 30 дни след отменянето му. Т.е. остават още 10 дни, в които желаещите да станат доброволни, могат да го направят.

Работата на Доброволчески отряд "Асеневци" е от изключително значение, тъй като започна пожароопасният сезон, когато често възникват множество пожари. Тогава най-ценени са доброволческите усилия, които подпомагат дейността на огнеборците при възникнали бедствия, аварии и катастрофи. 

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, е да са навършили 18-годишна възраст, да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако са реабилитирани.

На доброволците ще бъде проведено предварително обучение и подготовка.

Документите могат да се подават в Информационния център на община Асеновград.

По-подробна информация може да откриете тук:

https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/tarsyat-se-dobrovoltsi-za-dobrovolno-formirovanie-asenevtsi

https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/dobrovoltsite-ot-otryad-asenevtsi-shte-polzvat-bezplatno-parkirane

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини