38 произшествия през май в Смолянска област, половината са пожари

През месец май 2020 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 38 произшествия, от които 19 пожара, съобщиха от пресцентъра на полицията. При пет от възникналите пожари са нанесени материални щети, като за щастие няма загинали или пострадали граждани.

Унищожено имущество е около 80кв.м. покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, около 405кв.м. опушени стени, засегнато е домашно имущество на едно домакинство.Три от пожарите са възникнали в сухи треви при почистване на земеделски земи.

Причините за пожарите с щети са 1 от късо съединение, 2 от неправилно ползване на нагревателни уреди и по един от небрежност при боравене с открит огън и техническа неизправност.

Най-много от произшествията, възникнали по Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението” -25 произшествия са на територията на РСПБЗН-Смолян. РСПБЗН-Чепеларе и Пампорово не са имали произшествия през изминалия месец. Освен при пожар, екипете на противопожарната служба са реагирали на 16 случая за оказване на техническа помощ, съдействие при две катастрофи с транспортни средства и 1 случай на оказана помощ на други РСПБЗН.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини