30 рисунки бяха отличени в областния кръг на конкурса "С очите си видях бедата"

На 01.06.2020 г. се проведе областния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”, организиран от РД “ПБЗН” – Смолян, в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Смолян.

Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на единната спасителна система.

Участниците в конкурса са деца и ученици на възраст от 7 до 18 години, разделени в три категории и в три възрастови групи - от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и 14 - 18 години.

Сформираната комисия с представители от РДПБЗН Смолян, РУО на МОН . Смолян и Художествена галерия в областния град разгледа, оцени и класира общо 30 творби от цялата област Смолян на млади творци в различни категории, като присъди и поощрителни награди.

Класираните на първите три места рисунки във всяка категория и възрастова група от областния конкурс ще участват в националния конкурс “С очите си видях беда”, резултатите от който ще бъдат обявени през месец октомври.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини