23-годишен откраднал техника за 15 хиляди лева, съдът го остави в ареста за постоянно

Окръжният съд в Смолян потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишен мъж за кражба на електродвигатели за 14 791 лева.

На 27 май 2020 г.,окръжните магистрати потвърдиха определение на Районен съд – Чепеларе, с което се определя мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.М., което е окончателно и не подлежи на обжалване.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление и повторност, във времето от 19.04.2020 г. до 8.05.2020 г. в гр. Чепеларе, е откраднал 35 броя електродвигатели с различна мощност, на обща стойност 14 791 лева. По предварителен сговор с помагач, лицето е изнесло от техниката от производствена база на фирмав града.

От прокуратурата уточняавт, че кражбата е в големи размери и не представлява маловажен случай -по делото е установено, че в този период обвиняемият Р.М. няколко пъти влизал в производствената база, която се използвала като дърводелски цех. Той бил с лекия си автомобил БМВ, с който извозил откраднатото. Опитният в тези дейности младеж извършвал деянието след изключване на електрозахранването и видеокамерите.

Установено е, че Р.М. е работил в цеха преди. На 8 май 2020 г. служители на фирмата установили липсите и подали сигнал в полицията. Р.М. е бил осъждан преди, включително и за кражба.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини