34-годишна позитивна за коронавирус, един нов оздравял в Хасковско

Един нов позитивен за коронавирус и един оздравял влизат в статистиката за днес в Хсковска област.

Позитивната проба е на 34-годишна жена. Тя е съпруга на 36-годишения мъж от община Хасково, който преди дни даде също положителен резултат. Жената не е приета в Инфекциозното отделение на областната клиника, а е на домашно лечение, съобщиха от Областния оперативен щаб.

С отрицателна проба след изследване, взето в болницата е жена. Това е 40-годишна жителка на община Стамболово, която беше приета на 12-ти май със симптоми за развита инфекция, след завръщането си от чужбина. Тя ще бъде изписана.

Заради малкото заболели, още от средата на месеца със заповед на здравния министър е отпаднал специалният статут на създаденото допълнително в бившата физиотерапия в Хасково Ковид отделение. В него бяха подготвени допълнителни 30 места за прием при бум на заразата, уточни директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

Двама от медиците, които работят с пациенти с доказана инфекция-анестезиолози от болницата са били на работа непрекъснато през последния месец. Това са лекари, които се грижат за интубираната 39-годишна жена от с.Криво поле, настанена в ОАИЛ. На първи юни те ще бъдат сменени от други двама свои колеги, след дългото си дежурство и ще излязат в отпуск, уточни д-р Гелов.

През последното денонощие са взети 16 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково. 15 проби са на персонал от социални центрове в Свиленград. Техните резултати все още се обработват.

Четиридесет и девет от пробите, взети предния ден са отрицателни.

Поставени под домашна карантина на територията на областта към момента са 1396 души, уточниха от Областния оперативен щаб.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    проф. д-р Рогачев
    7 -2
    12:17, 28 май 2020
    Корона вируса забавя, но не забравя!
    • 25
      2551
      3 -6
      13:17, 28 май 2020
      Г-н професоре имате спешна нужда от психиатър!!
  • 2
    Ха
    Хаха
    5 -6
    13:15, 28 май 2020
    Който е с връзки изкара по 1800лв да го пишат корона... Как са се заразили само двамата, откъде, що, нищо - пълен смях
    • Ме
      мед.сестра
      17 -2
      15:02, 28 май 2020
      Ако твоя тест или на близките ти е положителен, няма да мислиш така. Знаеш ли, как изведнъж става интересно, когато многознайковците започнат да подсмърчат пред Инфекциозно и да се молят да бъдат спасени!?
      Айде не се прави на голям мъж, моля!
  • 3
    По
    Под карантина
    1 -1
    21:12, 28 май 2020
    Интересно защо ли в чужбина( Германия) тест на мой познат излиза че е с антитела, а в България два отрицателни? Въпрос към подсмърчащата сестра и зализания( плешивия) Гелов!
Последни новини