10 °C

Променя се правителствено постановление за реда и начина на проверка на документите, представяни от кандидатите за безвъзмездна финансова помощ и бенефициентите по ОПИК

Правителството прие допълнение на Постановление на МС 91 от 2020 г. за реда и начина на проверка на документите, представяни от кандидатите за безвъзмездна финансова помощ и бенефициентите по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 /ОПИК/, съобщи пресслужбата на кабинета.

Постановлението е във връзка с изискванията на условията за кандидатстване и условията за изпълнение на проектите по чл. 26, ал. 1 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, предвид отмяната на извънредното положение в България, обявено въз връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19.

Постановлението ще способства за продължаване на действията от страна на Управляващия орган на ОПИК по ефективното прилагане на мерките, които се планират във връзка с преодоляване на последиците от пандемията COVID-19, се посочва в прессъобщението.

С оглед отмяната на извънредното положение, приетите изменения и допълнения в Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето, въведената извънредна епидемична обстановка, въведените със заповед на министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на България и за преодоляване на последиците след отмяната на извънредното положение, се налага допълнение в чл. 2, ал. 1 от постановлението. Накрая след думата "положение" се добавя - "и за процедури, обявени въз връзка с преодоляване на последиците от пандемията COVID-19".

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини