Общината реши при какви условия ще работят спортните обекти в Смолян

Спортните обекти в Смолян отварят на 1 юни т.г., съгласно Заповедта на министъра на спорта Красен Кралев 20.05.2020 г.
Документът регламентира от 22 май да бъдат разрешени колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без присъствието на зрители.
По този повод секретарят на община Смолян Момчил Николов проведе среща с отговорниците на спортните обекти, за да се обсъди организацията и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат спазвани от персонала, спортистите, треньорите и длъжностните лица. Той им раздаде шлемове, предпазни маски и дезинфектанти.
В заповедта на Министъра се разрешава провеждането на индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18-годишна възраст без състезателен характер и без публика.
За да се спазват противоепидемичните мерки на видни места в спортните обекти ще бъдат поставени указания за изпълнението им, като ще се провежда задължителен филтър на входа, като на всички ще се измерва температурата.

При влизане в тренировъчната зала спортистите, треньорите и длъжностните лица ще почистват ръцете си с дезинфектанти, а в тренировъчната зала ще се допуска по 1 човек на 4 кв м площ, но не повече от 20 души едновременно.
В съблекалните ще се създаде организация да не се позволява използване на шкафчета, намиращи се непосредствено едно до друго.

Минимум по 4 пъти на ден трябва да се почистват и дезинфекцират всички контактни повърхностни, които могат да се докосват. Служителите трябва да носят предпазни средства –маски, шлемове и ръкавици
В тренировъчните зали няма да се допускат лица освен спортисти, треньори и длъжностни лица, пряко отговорни за подготовката им.
Лица със симптоми на настинка и повишена телесна температура няма да се допускат в тренировъчната зала.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини